Kultūras ziņas

Matīsa Kažas filma Latvijas kinoteātros

Kultūras ziņas

Kino seansi jaunajiem vecākiem

Rīgā būs eksperimentālā kino festivāls

Rīgā notiks eksperimentālā kino festivāls «Process»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

No 22. līdz 25. martam Rīgā norisināsies Baltijā pirmais starptautiskais eksperimentālā kino festivāls “Process”. Tas piedāvās skatīties analogā formāta filmas un piedalīties kino performancēs, lekcijās un diskusijās par eksperimentālo un analogo kino.

Par eksperimentālo kino dēvē kino, kas bieži vien iziet ārpus kinoteātra telpām un tiecas pārvarēt un mainīt tradicionālās kino skatīšanās paradumus.

Līdzās kino programmai festivāls piedāvās „process expandet” jeb kino performances, kurās piedalīsies gan vietējie, gan ārvalstu kino mākslinieki, kuri ar kino projektoru strādā kā ar instrumentu.

„Kino attēls bieži tiek veidots kino performances laikā. Tāpat tiek izmantoti arī dažādi optiskie objekti, kas aizklāj projicējamo staru, veidojot dažādas gaismu spēles, kas ļauj attēlam iziet ārpus ekrāna,” stāsta festivāla direktore Ieva Balode.

Festivāla programmā būs unikāla iespēja vērot pirmo analogo filmu Baltijā, kas filmēta uz 16 milimetru kinolentes, bet tiks projicēta stereoskopiski, un skatītājiem tā būs jāvēro ar 3D brillēm.

Kopā festivāls piedāvās četras kino programmas.

„Mums būs kino programma “Atrasts attēls” – filmas, kas veidotas no esošiem kino materiāliem, kā arī no arhīva materiāliem. Būs Strukturālisma kino programma, kura pievēršas gan kino struktūrai, gan pašas filmas materialitātei. Būs arī Baltijas kino programma, kurā būs redzamas eksperimentālas filmas no Baltijas reģiona,” stāsta festivāla direktore.

Starptautiskā eksperimentālā kino festivāla “Process” programma sadalīta starp kinoteātri “Kino Bize”, Ģertrūdes ielas teātri, Kaņepes kultūras centru un galeriju „Rixc”, un Rīgā norisināsies no 22. līdz 25. martam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti