Kultūras ziņas

Kamermūzikas koncerts "Par nebeidzamību"

Kultūras ziņas

Modes eksplozija Rīgā

Pašiem savs kino tirgus

Rīgā notiek pirmais kino tirgus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šajās dienās Rīgas Starptautiskā kinofestivāla jeb Riga IFF ietvaros tiek aizvadīts pirmais filmu tirgus. 21.oktobrī filmu izplatīšanas aģenti no visas pasaules iepazinās ar latviešu filmu veidotāju projektiem, un, iespējams, kāds no tiem jau pavisam drīz nokļūs pie ārvalstu skatītājiem.

Eiropā ar tradīcijām, Latvijā pirmo reizi. Kino tirgus ir vieta, kurā filmu veidotāji tiekas ar kino izplatītājiem, un vieta, kur dalīties ar idejām un kontaktiem. Rīgas Starptautiskā kinofestivāla filmu tirgū, kas šodien sākās "Cafe Film Noir", ārzemju aģenti iepazinās ar Latvijā producētajām filmām, kuras plānots pabeigt līdz 2018.gadam.

„Šie pārdošanas aģenti strādā visas Eiropas un pasaules mērogā. Viņi ņem filmas projektu, atrod tā potenciālu tirgu, taisa reklāmas kampaņas, pārdod filmu televīzijām,” skaidro Riga IFF industrijas pasākumu kuratore Amanda Boka.

„Es meklēju spēlfilmas. Un ņemot vērā, ka mēs meklējam jaunus talantus, visvairāk sanāk skatīties “art house” drāmas. Taču es vienmēr gaidu humoru un komēdijas. Mums ir pārāk daudz drāmu un stāstu par sūro ikdienu. Es domāju, ka tirgus ir atvērts žanra filmām, piemēram, tām pašām komēdijām,” norāda filmu izplatīšanas aģents Pols Bušārs (Francija).

Pašreiz Latvijā ražošanā ir vairāk nekā 50 filmas. Šodien ārvalstu filmu aģentiem tika prezentēti 17 dokumentālo un spēlfilmu projekti. Arī producenta Roberta Vinovska un režisora Aika Karapetjana trilleris “Pirmdzimtais”.

„Protams, ar prezentāciju vien ir par maz, pēc tam šie cilvēki ir jāsatiek, jāsūta viņiem materiāli,” saka kino producents Roberts Vinovskis, atzīstot, ka Riga IFF rīkotajā filmu tirgū vajadzīgos cilvēkus satikt ir daudz vieglāk nekā lielajos tirgos pasaulē.

22.oktobrī filmu tirgus noslēgsies ar astoņu starptautisku bērnu filmu projektu prezentāciju. Organizatori piebilst, ka nākotnē Rīgas filmu tirgu plānots orientēt tieši uz kino jaunajai paaudzei.

22.oktobrī plkst. 20 ar balvu pasniegšanu noslēgsies arī pats Rīgas Starptautiskais kino festivāls. Noslēguma ceremoniju tiešraidē rādīs lsm.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti