Rīgā norit Eiropas Kinoakadēmijas jauniešu filmu diena

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Otro reizi Rīgā norit Eiropas Kinoakadēmijas jauniešu filmu diena, kurā pusaudži dienas garumā skatīsies filmas "Kino citadele". Kino kritiķu un citu profesionāļu trīs izvirzītās Eiropas filmas jaunieši vērtēs vienlaicīgi ar vēl 17 Eiropas valstu jaunajiem kinoskatītājiem. Saskaitot balsis, 4.maija vakarā interneta tiešraidē apvienosies visu valstu pārstāvji un tiks paziņots jauniešu žūrijas balvas saņēmējs. 

Eiropas Kinoakadēmijas jauniešu filmu dienā  trīs nominētas filmas vērtē jaunieši vecumā no 12 līdz 14 gadiem.

"Šodien visas dienas garumā šī žūrija skatīsties labākās filmas, kas nominētas šai balvai un aizpildīs īpašas anketas, kurās vērtēs gan aktierspēli, gan operatoru darbu, gan režisoru darbu, gan varbūt diskutēs par to, ko viņi būtu darījuši labāk vai citādāk," stāsta Nacionālā Kino centra (NKC) pārstāve Marta Bite. "Un beigās jaunieši nobalsos par to filmu, kura viņiem patika labāk. Savukārt deviņos vakarā notiks videotiešraide, līdzīgi kā Eirovīzijā, kad 17 Eiropas valstu žūrijas pārstāvji paziņos savas valsts balsojumu. Tā filma, kura būs ieguvusi lielāko balsu skaitu, būs saņēmusi Eiropas jauniešu žūrijas balvu."

Latvijā filmu diena norit jau otro gadu un organizatori secina, ka pieteikumu dalībai no jauniešiem visā Latvijā šoreiz ir vairāk. Komisija, kuru veido vairāku Eiropas bērnu un jauniešu filmu festivālu pārstāvji, 2014. gada programmā iekļāvusi dāņu režisora Martina Mīhes Renāra filmu "Konkurss". 

Filma stāsta par jauniešu dzīvi, tās izaicinājumiem un iespējām kosmopolītiskajā Dānijas galvaspilsētā.

Savukārt holandiešu režisora Deiva Šrama filma "Nožēlot!" vēstī par neiecietību klasesbiedru vidū. 

Trešā filma, kuru vērtēs jaunieši, ir vācu kino režisores Katjas fon Garneres filma "Austrumvējš", kurā galvenā varone Mika atklāj savas īpašās spējas sarunāties ar zirgiem.



Viena no žūrijas dalībniecēm Anete stāsta, ka kino vērtēšanas projektā pieteikusies, jo kino skatīšanās kļuvusi par hobiju. Jauniete projektā piedalījās arī pērn un secina, ka tā ir laba iespēja vietējiem jauniešiem iegūt jaunas zināšanas kino jomā, kā arī būt par starptautiska notikuma daļu.

Eiropas Kinoakadēmijas jauniešu filmu dienas organizatori secina, ka projekts ir iespēja jauniešiem kļūt no kino patērētāja par lietotāju, skatīties Eiropas filmas ar izpratni un arī kritiskāk izvērtējot tās. 

Balsojuma rezultāti tiks paziņoti tiešsaistē internetā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti