Rīgā izrādīs «Oskara» laureāta Hamaguči filmu «Fortūnas un fantāzijas rats»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Rīgas Starptautiskais kino (Riga IFF) festivāls noslēgs pavasara pasākumu sēriju ""Riga IFF ielūdz" ar "Oskara" laureāta Rjusukes Hamaguči īsstāstiem par mīlestības neprognozējamajiem ceļiem filmā "Fortūnas un fantāzijas rats", informēja Riga IFF pārstāvji.

"Oskara" balvas par labāko ārzemju filmu ieguvēja ("Drive My Car") Rjusukes Hamaguči filma "Fortūnas un fantāzijas rats", kas pagājušogad ieguva Berlīnes kinofestivālā žūrijas balvu, piedāvā mūsdienīgu mīlas sižetu izlasi – trijos stāstos satiekas gan modernās Japānas portrets, gan savstarpējas tuvības moku pārlaicīgums.

Seanss "Kino Citadele" 21. aprīlī noslēgs "Riga IFF ielūdz" pavasara pasākumu sēriju. Pirms seansa – festivāla pārstāvja ievadstāstījums un kino cienītāju kompānija.

"Jauna modele taksometra brauciena laikā saprot, ka draudzenes simpātija, iepriekšēju attiecību ievainots vīrietis, ir viņai tuvu pazīstams. Kursabiedru nepieņemta psiholoģijas studente piekrīt lūgumam pavedināt sava mīļākā bijušo profesoru. Pasaulē, kuru izmainījis datorvīruss, kas publiskojis visu digitālās sarakstes, IT profesionāle pēc 20 gadu pārtraukuma meklē meiteni, kuru mīlējusi visu dzīvi," teikts filmas aprakstā.

Filmas nosaukums oriģinālvalodā – "Guzen to sozo" – varētu tikt tieši tulkots kā "sakritība un iztēle", Rūpīgais kino portretists Rjusuke Hamaguči par savas filmas varonēm ir izvēlējies trīs sievietes, kuru dažādās mīlas dzīves vienlīdz spēcīgi vada gan apzinātas vēlmes, gan veiksmes mūžam mainīgās vēsmas. Filmā, kuru pamatoti dēvē par "mūsdienu Japānas mīlestības triptihu", ir jūtama vēlme pastāstīt par neaprakstāmām izjūtām, izmantojot tieši tos kino valodas paņēmienus, kas skatītājam uz mirkli spēj piedāvāt uzvilkt "rozā brilles". Lai arī katru stāstu ievada nodaļas nosaukums, tā morāle un secinājumi paliek katra rokās – galu galā, par mīlestību pastāstīt vienkārši nav iespējams.

"Riga IFF ielūdz" pirmajā sezonā skatītājiem kopsummā tika piedāvāts apmeklēt piecu pasaules kinofestivālos augsti novērtētu filmu izlasi īpašos seansos pirms darbu nonākšanas kinoteātros visā Latvijā; "Riga IFF kolekcijas" filmas joprojām ir pieejamas kino repertuāros. Šis pasākumu cikls ieskandina nākamo Rīgas Starptautisko kino festivālu, kas šogad norisināsies no 13. līdz 23. oktobrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti