«Riga IFF» Ziemeļvalstu kino programmu atklās «Pilsonis Šains»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rīgas Starptautiskajā kino festivālā (Riga IFF) Ziemeļvalstu kino veltīto programmu "Nordic Highlights" atklās dokumentālā filma, kuras galvenais varonis ir Harijs Šains, Zviedrijas Filmu institūta dibinātājs un viena no ietekmīgākajām kultūras un plašsaziņas līdzekļu personībām pagājušā gadsimta 60. un 70. gados.

“Pilsonis Šains” ir stāsts par kara bēgli, kura tuvāko draugu lokā bija Ingmārs Bergmans un Ūlofs Palme, stāsts par dižiem panākumiem un dziļu traģēdiju vienlaikus. Filmā ar pieredzi dalās režisors Rojs Andersons, leģendārās aktrises Harieta Andersone un Līva Ulmane, Ingmāra Bergmana dēls Dāvids, Ūlofa Palmes dēls Mortens un daudzi citi.

Programmas atklāšanas seanss paredzēts 9. septembrī plkst. 18, ikviens seansa apmeklētājs aicināts arī pievienoties Zviedrijas vēstniecības Rīgā pieņemšanā kinoteātra "Splendid Palace" Versaļas zālē pusstundu agrāk – 17.30, kurā būs iespēja iepazīties ar filmas veidotājām Kerstu Grundica Brenanu, Modu Nīkanderi, kā arī – baudīt brūkleņu punšu un zviedru tradicionālās kraukšķmaizītes. Savukārt pēc seansa paredzēta neliela jautājumu un atbilžu sesija.

Festivāla programma "Nordic Highlights" veidota sadarbībā ar Norvēģijas, Zviedrijas, Dānijas un Somijas vēstniecībām, kā arī Ziemeļvalstu Ministru padomes biroju Latvijā un Dānijas Kultūras institūtu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Šī īpašā kino panorāma atklāj Ziemeļvalstu rokrakstu filmu veidošanā, stāstu stāstīšanā, mākslā un mūzikā.

Jau vēstīts, ka Rīgas Starptautisko kino festivālu (Riga IFF) šogad norisināsies no 7. līdz 17.septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti