RIGA IFF programmā - Latvijā uzņemta filma par varoņa attiecībām ar sadomazohismu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas Starptautiskā kino festivāla (RIGA IFF) apakšprogrammu "Nordic Highlights" 18. oktobrī atklās somu režisora J. P. Valkeapē filma "Suņi nevalkā bikses", vēstīts festivāla mājaslapā.

Šī filma ir drosmīgs stāsts par vīru, kas ar sievas nāvi cenšas samierināties, iepazīstot savas sāpju un izturības robežas sadomazohisma sesijās. Filma, kas tika izrādīta šā gada Kannu kinofestivālā, uzņemta Latvijā un tās masu skatos filmējušies arī Rīgas BDSM komūnas dalībnieki, informē festivāla organizatori.

"Savā emocionālajā temperatūrā mums tik tuvais somu kino nebeidz pārsteigt. Kaurismeki un Bergmana kino iedvesmots, J. P. Valkeapē, viens no Somijas interesantākajiem autorkino režisoriem, radījis drosmīgu, ekstravagantu un ļoti personīgu stāstu par zaudējuma pieņemšanu. Tas ir mūsdienu sabiedrības dienas gaismai un svešām acīm apslēptās dzīves portretējums, kur sāpes un bauda nav nošķirami," filmu raksturo RIGA IFF programmas direktore Sonora Broka.

Filma ir Somijas un Latvijas kopražojums, tapusi partnerībā ar filmu studiju “Tasse Film”, pateicoties Nacionālā Kino centra un Rīgas filmu fonda līdzfinansējumam.

Festivāla filmas tiks demonstrētas kinoteātros "Splendid Palace", "Kino Bize", "K Suns" un Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Filmas treileris:

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti