«Riga IFF» īpašais seanss: «Trusēna brauciens pie spalvu karaļa» un režisors Jakobsens

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

7. decembrī Rīgas Starptautiskajā kinofestivālā (Riga IFF) viesosies daudzsološais dāņu režisors Esbens Tofts Jakobsens. Režisors piedalīsies savas animācijas filmas “Trusēna brauciens pie spalvu karaļa” pirmizrādē Latvijā un tiksies ar skatītājiem.

Jakobsens ar skatītājiem tiksies svētdien, 7. decembrī, plkst. 16.30 pirms filmas seansa „Kino Citadeles” 13. auditorijā. Pēc seansa skatītāji ir laipni aicināti piedalīties jautājumu un atbilžu sesijā ar režisoru, informē festivāla rīkotāji.

Jau vēstīts, ka animācijas filma “Trusēna brauciens pie spalvu karaļa” ("Beyond Beyond") ir pirmā Zviedrijā tapusī 3D filma un šobrīd aktīvi apceļo kinofestivālus visā pasaulē.

Filmas galvenais varonis Johans ir mazs zaķēns, kurš grib atgūt savu māmiņu. Katru dienu zaķēns sūta viņai pudelē ilgpilnas zīmītes. Viņš dzīvo kopā ar savu tēvu uz kutera, kas braukā pa atklāto jūru, un kuru viņa tēvs uzskata par vienīgo drošo vietu, kur paslēpties no Spalvu karaļa, kas nozadzis Johana māmiņu. Kādu dienu tēva prombūtnes laikā Johans pa radio saņem trauksmes signālu: Spalvu karalis atrodas netālu un plāno kaut ko nelāgu. Nezaudējot laiku, Johans dodas pretim nezināmajam, cerot atrast savu mammu.

Kā  iepriekš vēstīts, „Riga IFF” bērnu un jauniešu filmu programmā apkopotas nesenākās Ziemeļvalstu pilnmetrāžas filmas un īsfilmas. Šī kaimiņu reģiona filmas ir vietējiem skatītājiem kā tematiski, tā emocionāli tuvas un saprotamas. Par prioritāti izvirzot ne tikai patīkamu, bet arī vērtīgu kino pieredzi, bērnu un jauniešu programmā atlasītās filmas ir izvēlētas arī tematiskās aktualitātes dēļ, saskatot tajās pozitīvu un vietējo kultūrvidi bagātinošu Eiropas alternatīvu Holivudas kino klāstam.

Kā zināms, šobrīd Rīgā notiek vērienīgs kino pasākums - Rīgas Starptautiskais kino festivāls. Festivāla laikā no 2. līdz 12. decembrim 139 seansos ir iespēja noskatīties vairāk nekā 150 latviešu un Eiropas jaunāko un aktuālāko filmu, kā arī nozīmīgu kino darbu retrospektīvu. Filmu skaitā iekļuvušas gan Eiropas Kinoakadēmijas balvai virzītas filmas, gan nacionālā filmu festivāla balvai “Lielais Kristaps” nominētās filmas un Panorāmas skate.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti