Kultūras ziņas

Raiņa "Zelta zirgs" jauna lietuviešu režisora izrādē

Kultūras ziņas

Atvadīšanās no operdziedātāja Kārļa Zariņa

Rīgai tuvojas filmu oktobris

«Riga IFF» atklās Uģa Oltes filma; biļetes uz festivālu, sākot no 1.oktobra

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rīgas Starptautisko kino festivālu (Riga IFF) atklās Vides filmu studijas un režisora Uģa Oltes filma “Dubultie svešinieki”, festivālam veltītajā preses konferencē atklāja “Riga IFF” radošā direktore Sonora Broka. Biļetes uz festivālu par “lieliski zemām” cenām varēs iegādāties jau no 1.oktobra.

“Ārkārtīgi ainaviska un emocionāli uzrunājoša filma,” kuru festivāla rīkotāji uzreiz nolūkojuši par atklāšanas notikumu, norādīja Sonora Broka. Savukārt filmas producents Uldis Cekulis pastāstīja, ka "Dubultie svešinieki" jau izrādīta Batumi festivālā Gruzijā. Tur gan atgadījies kāzus, jo filma uz starptautisko festivālu nosūtīta gruzīnu valodā. Zālē bijusi pozitīva reakcija, bet žūrijai nācies filmu skatīties naktī ar pudeli vīna.

Uldis Cekulis un Uģis Olte par filmu "Dubultie svešinieki"
00:00 / 04:22
Lejuplādēt

Kā norāda Cekulis, tie, kuri pazīst režisoru Uģi Olti, pēc filmas noskatīšanas pazīs jau pavisam citu Uģi Olti.

"Šī filma bija mēģinājums atrast kaut kur pasaulē greizo spoguli, kurā paskatīties pašiem uz savu zemi," filmas ieceri raksturo režisors, stāstot, ka filmētāji atraduši reģionu Gruzijas pierobežā ar Armēniju, kur etniskie un sociālie faktori ir līdzīgi kā pie mums, taču pārspīlētā pakāpē. "Cerams, ka filma ierosina vispārīgus, katram cilvēkam svarīgus jautājumus un varbūt arī ļaus skatītājam ierezonēt katram savā gultnītē, ko šī filma varbūt spēj iesvārstīt," - tā Uģis Olte.

Filmas mūziku sarakstījusi grupa "Instrumenti". Mūziķi trīs nedēļas pavadīja Gruzijā, lai radītu skaņas.

Astoņas filmas konkursa skatē

Sonora Broka par starptautiskā konkursa skates filmām
00:00 / 07:16
Lejuplādēt

"Riga IFF" starptautiskā konkursa skatē būs astoņas filmas. Kā preses konferencē pastāstīja Riga IFF radošā direktore Sonora Broka, atlasot filmas, ievēroti divi principi – reģionālais un žanriskais princips.

“Reģions, kas mūs īpaši interesē, ir Baltijas jūras valstis – Baltijas valstis, Ziemeļvalstis, Krievija, Polija, Vācija. Mēs esam pilnīgi pārliecināti, ka šo reģionu vieno zināma estētika,” skaidroja Broka. “Otrais, ne mazāk svarīgais, ir žanriskais princips. Tās var būt gan dokumentālās, gan animācijas, gan spēlfilmas ar vienu noteikumu, ka tām jābūt pilnmetrāžas filmām.. (..) Mūs interesē žanru pārklāšanās.”

Konkursa skatē iekļauta filma “Auni”, kas guvusi ievērību Kannu kinofestivālā, lietuviešu režisora Šarūna Bartas filma “Miers mūsu sapņos”, norvēģu filma “Ne savā dabā”, krievu režisora filma “Revolūcijas eņģeļi”, filma “Mustangs”, kas guvusi neskaitāmas nominācijas kinofestivālos pēdējā laikā, filma “Burvju kalns” – spilgts žanriskās saplūsmes paraugs, lietuviešu režisores filma “Sangailes vasara” un Sergeja Lozņicas jaunākais kinodarbs “Notikums”.

Konkursa skates filmas vērtēs starptautiska piecu cilvēku žūrija.

Biļetes par “lieliski zemām” cenām

Liene Treimane par biļetēm uz "Riga IFF"
00:00 / 01:45
Lejuplādēt

Kā pastāstīja Riga IFF rīkotājdirektore Liene Treimane, sākot no ceturtdienas, 1.oktobra, festivāla mājas lapā rigaiff.lv būs atrodama absolūti visa informācija par festivālu – pilna programma, informācija par katru filmu, seansu laiki, norises vietas, pasākumu programma un arī biļešu cenas.

“No 1.oktobra mēs sākam biļešu iepriekšpārdošanu “Biļešu servisa” tīklā gan internetā, gan kasēs visā Latvijā, un biļešu cenas uz visiem seansiem būs 4 un 6 eiro,” atklāja Treimane. “Neskatoties uz to, ka šī cena ir lieliski zema, mēs piedāvāsim arī virkni atlaižu. Konkrētāk, studenti varēs apmeklēt gandrīz visus filmu seansus par 3 eiro. Pensionāriem pilnīgi visi seansi būs pieejami par 3 eiro. Īpašas atlaides mēs esam sarūpējuši arī bērnu filmu brīvdienās, pirmajā festivāla nedēļas nogalē.”

Ģimenēm ar īpašo karti “3+” biļetes cena būs 3 eiro, bet īpašās ģimenes biļetes – četru biļešu komplekts maksās 12 eiro. “Ārkārtīgi daudz iespēju tikt pie lētākām biļetēm,” uzsvēra Treimane.

Ja vēstīts, ka Rīgas Starptautiskais kino festivāls norisināsies no 15. līdz 25.oktobrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti