Rīgā būs skatāma starptautiskā fotoizstāde «Kitchen exposition»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 2. līdz 27.februārim Eiropas Savienības mājā Rīgā būs skatāma ikgadējā starptautiskā fotoizstāde "Kitchen exposition".

Lai arī izstāde nav veltīta kulinārijai, analoģija ar virtuvi (angļu valodā "kitchen") nav nejauša. "Izstādes "Kitchen exposition" koncepcija atgādina to, kas parasti notiek virtuvē. Izstādē apvienoti dažādi fotogrāfijas stili, un tā novedīs līdz viršanas pakāpei pat to cilvēku asinis, kas pret mākslu ir gluži vienaldzīgi," stāsta izstādes kuratore Ramona Apalko.

Līdzīgi tam, kā virtuvē tiek sajauktas dažādas ēdiena sastāvdaļas, izstādē, kurā pārstāvēti jaunie mākslinieki no dažādām pasaules malām, apvienoti vairāki stili un priekšstati, lai radītu neparastu ideju, iedvesmas un vizuālo tēlu kokteili.

"Kitchen exposition" dibinātāji ir franču asociācija "Les Tresses". Ik gadu izstāde viesojas dažādās Eiropas pilsētās. Pirmā izstāde notika Nicā, Francija, vēlāk tā viesojās Lillē, Francijā un Kijevā, Ukrainā. Katru gadu dalībnieku sastāvs mainās, bet organizatoru vēlme pārsteigt un radīt jaunas idejas paliek nemainīga.

Rīga kļūs par ceturto pilsētu, kurā noritēs "Kitchen exposition". Šoreiz tās dalībniekiem būs fotogrāfi Asja Belova no Rīgas, Džess Boids Reids no Pērtas, Pazlmens Leungs no Makao un Marko Miralja no Parīzes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti