Kultūras ziņas

Rīgas Kinomēnesis uzņem apgriezienus

Kultūras ziņas

Topošie aktieri diplomdarbā – izrādē bērniem

Māksla par pieejamu cenu?

Rīgā atvērta galeriju tīkla «Lumas» mākslas fotogrāfijas galerija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Māksla ierobežotā daudzumā par pieejamām cenām - tas ir "Lumas" galeriju tīkla pamatā. 28. novembrī Audēju iela 6 durvis ver "Lumas Rīga" galerija, pievienojoties jau pasaulē esošajām 34.

Pirmā galerija "Lumas" atvērta 2003. gada Vācijā. Tagad tīklā ir jau 35 galerijas. "Lumas" atrodama gan Parīzē, gan Ņujorkā, tāpat arī Maskavā, Seulā un Londonā. 

"Cilvēki vienmēr meklējuši gan formā, gan saturiski skaistas lietas, ar ko dekorēt savas mājas, bet par pieejamu cenu. "Lumas" niša ir produkti, kas ir kvalitatīvāki par uz plakāta papīra uzdrukātu gleznu, bet ne tik ekskluzīvi un dārgi kā mākslinieka oriģināldarbi," stāsta galeriju ķēdes “Lumas” vadības pārstāvis Jorgs Stankevičs (Vācija)

80 procenti "Lumas" piedāvājuma ir labas kvalitātes, proti, uz fotopapīra augstā izšķirtspējā drukātas fotogrāfiju reprodukcijas. Pārējās ir glezniecības un digitāli radīto mākslas darbu reprodukcijas. Mākslinieku vidū skeptiķi joprojām ir, tomēr galerija veiksmīgi sadarbojas ar 1400 mūsdienu māksliniekiem.

"Eiropa mūsu idejai par mākslas liberalizāciju ir pat ļoti atvērta," atzīst Stankevičs. "Mūsuprāt, jāļauj cilvēkam baudīt mākslu savā mājā, nevis jātur tā muzejos vai zelta būrī. Un pircējam nav jābūt mākslas ekspertam, viņam vienkārši labi jājūtas skaisti dekorētā vidē."

Ielās sastopamo vidū par augsto mākslu pie savas sienas nudien nesapņo. Gunārs
tūrists no Norvēģijas

"Mans hobijs ir fotografēšana, tāpēc man mājās pie sienām ir manis paša bildes," saka Gunārs no Norvēģijas.
"Man pie sienas ir glezna, ko uzdāvināja dzimšanas dienā. Tur ir attēloti kaķīši, nekas dižs, bet tik un tā patīkami, rada mājīguma izjūtu," stāsta Elīza, tūriste no Pēterburgas.

Tomēr arī galerijas lētākais piedāvājumus 70 eiro vietējiem iedzīvotājiem vēl nešķiet pietiekoši liberāli.

"Ja pēkšņi man rastos ideja, tad es varu visu atdot, kas ir, un pāriet uz ūdeni un maizi, bet es šaubos, vai mākslinieku darbs mani tā iedvesmotu, drīzāk kas jocīgāks," skaidro Džuljeta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti