Kultūras ziņas

Bailes no nāves Dirty-Deal teātrī

Kultūras ziņas

Piedāvās izglītību internetā

Lietuviešu kino Rīgā

Rīdziniekus iepazīstinās ar jaunāko leišu kino

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ceturtdien Eiropas Savienības mājā notiks nu jau otrais Lietuvas kino vakars. Pasākuma organizatori – Lietuvas vēstniecība – stāsta, ka turpinās latviešu publiku iepazīstināt ar mūsu kaimiņvalsts kino jaunumiem.

Filma, kura mūsu publikai tiks demonstrēta rītvakar, ir Raimunda Baņoņa režisētā „Bērni no Amerikas viesnīcas". Tas ir stāsts par hipiju laikiem, par KGB un jauniešiem, kas grib aizbēgt uz Ameriku. Lietuvas vēstnieks stāsta, ka šī filma ir savdabīgs Lietuvas kino zīmols.

Šajā filmā ir filmējušies pēdējo 25 gadu laikā populārākie Lietuvas aktieri," stāsta Lietuvas vēstnieks Latvijā Ričards Degutis. „Toreiz gan viņi bija vēl jauni. Piedaloties festivālos, parasti mēs piezīmējam, ka ar šo filmu ir sācies modernā Lietuvas kino periods."

Daļa no kaimiņvalsts kino tiek veidots ar valsts atbalstu. Vēstnieks skaidro, ka šādā situācijā vienmēr tiek rīkots konkurss, un par naudas sadalīšanu rūpējas tikai tam izveidotais fonds. Ik gadu Lietuvā tiek nofilmētas divas, trīs filmas, kuras iekaro arī citu valstu ekrānus.

„Būtu jāizceļ Eiropā viens no zināmākajiem Lietuvas kino pārstāvjiem Šarūns Bartas. Tāpat arī jaunā un daudzsološā Kristina Baužite, kura nesen nofilmēja savu otro filmu „Aurora". Ir vēl virkne ievērojamu režisoru, piemēram, nepārspējamo melno komēdiju autors Velivius," atklāj vēstnieks.

Vēstnieks norāda, ka diemžēl par Amerikas vai britu filmām mēs zinām daudz vairāk nekā par kaimiņvalstīs tapušajām filmām. Taču tā ir labojama lieta un cerams, ka Lietuvas filmu demonstrēšana Latvijā turpināsies arī nākošgad.

Ja šī iniciatīva turpināsies, nākošgad mēs noteikti atvedīsim jaunākās Lietuvas filmas. Mūsu mērķis ir iepazīstināt skatītājus ar laikmetīgo Lietuvas kino," uzsver Degutis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti