Režisors Vladimirs Leščovs vada meistarklasi festivālā Bergamo

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 5. marta līdz 13. martam Itālijas pilsētā Bergamo jau 34. reizi notiek "Bergamo Film Meetings", kur animācijas sadaļā vienīgais goda viesis ir Latvijas režisors Vladimirs Leščovs, viņš savā dzimšanas dienā, 10. martā, vada animācijas meistarklasi.

Vladimirs Leščovs

Animācijas filmu režisors. Dzimis 1970. gadā Daugavpilī, mācījies Jāņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā (1982 - 1989), no 2001. līdz 2002. gadam studējis Zviedrijā, Konstfack universitātes Mākslas, Amatniecības un Dizaina koledžas animācijas nodaļā, kur tapa pirmās animācijas filmas "Vēstule" (2002) un "Vectēva medus" (2002).

Trešā animācijas filma "Bezmiegs" (2004) kļuva par festivālu rekordisti, piedaloties vairāk nekā 50 starptautiskās filmu skatēs un saņemot 14 balvas, tai skaitā Francijā piešķirtu nomināciju balvai Lutin par labāko Eiropas īsfilmu. Ceturtā filma "Zuduši sniegā" (2007) turpināja Leščova starptautisko karjeru, iegūstot vairākas starptautiskas atzinības festivālos Polijā, Austrālijā, ASV, Lielbritānijā, Francijā u.c.

2007. gada 12. janvārī dibinājis savu filmu studiju "Lunohod". Tās paspārnē tapa īsfilma "Spārni un airi" (2009). Arī šajā filmā, tāpat kā visās iepriekšējās, Leščovs turpina izteikta autorkino tradīciju - viņš ir savas filmas režisors, scenārija autors, mākslinieks, animators, operators, datorgrafiķis, montāžas režisors un nu jau arī producents.

Nākamo filmu "Villa Antropoff" (2012) Vladimirs Leščovs veidoja kā kopražojumu ar Igaunijas studiju "Eesti Joonisfilm" un režisoru Kasparu Janci, pēc tam sadarbībā ar Kanādu tapa "Lietus dienas" (2014), bet nu jau pirmizrādei tuvojas Vladimira Leščova jaunākā filma "Gaidot Jauno gadu" (2016).

"Bergamo Film Meetings" ir festivāls, kas apzināti cenšas savest kopā laikmetīgā kino inovatīvākās tendences un kinovēstures spilgtākos žanrus un stilus; blakus konkursa skatei, mūsdienu animācijas un dokumentālā kino sadaļām, izstādēm, darbnīcām un meistarklasēm, kas reizēm adresētas tieši jaunākajiem skatītājiem, "Bergamo Film Meetings" rīko arī retrospektīvas, goda seansus un restaurētu filmu seansus. Festivāla deviņu dienu programmā ir apmēram 140 filmu, un ar ES programmas Radošā Eiropa MEDIA atbalstu Bergamo īpaši pēta Eiropas kino.

2016. gadā "Bergamo Film Meeting" galvenā retrospektīva veltīta izcilajam ungāru režisoram Miklošam Jančo (1921-2014), spēlfilmu programmā "Europe, Now!" piedalās trīs laikmetīgi režisori – Petrs Zelenka (Čehija), Jasmila Žbaniča (Bosnija un Hercegovina) un Šeins Medovs (Apvienotā Karaliste), savukārt festivāla animācijas sadaļa šogad pilnībā veltīta Latvijas režisora Vladimira Leščova radošajai darbībai un tieši savā 46. dzimšanas dienā, 10. martā, viņš vada trīs stundas ilgu meistarklasi mākslas muzejā "Accademia Carrara".

Festivāla ietvaros no 5. marta līdz 13. martam izstāžu zālē Manzu būs arī apskatāma Vladimira Leščova filmu oriģinālzīmējumu izstāde "Animācijas poēzija", kas liecina par mākslinieka darbu un radošo procesu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti