Rīta Panorāma

Intervija ar premjerministri Laimdotu Straujumu

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Ingrīdu Mikiško

Intervija ar Normundu Puci

Režisors Normunds Pucis: Mums ir jāstiprina savs nacionālais mīts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Man liekas, ka ir ļoti svarīgi stāstīt stāstu - Otrā pasaules kara vēsturi mūsdienu sabiedrībai. Mums ir jāstiprina savs nacionālais mīts, jo, tikai pašiem stāstot par savu vēsturi un tās varoņiem, mēs varam veidot savu patieso identitāti, savādāk to izveidos citi, stāstot savu stāstu par mums," saka filmas "Segvārds Vientulis" režisors Normunds Pucis.

Kā jau esam vēstījuši,  patiesos notikumos balstītā Normunda Puča filma "Segvārds Vientulis" 4.novembrī piedzīvos savu pirmizrādi. Filmas galvenais varonis ir Latgales katoļu priesteris Antons Juhņevičs, kurš neraksturīgi mācītājam bija aktīvs pretošanās kustības līderis.

"Kāpēc es izvēlējos priesteri Juhņeviču? Pašā stāsta saknē ir pretruna un konflikts - garīga persona, kura aiziet mežā un kļūst par partizānu vadītāju, līderi. Ir vairāki skatu punkti, ar kuriem var [skatīties] uz šiem traģiskajiem notikumiem, kas ir Otrais pasaules karš. Pirmkārt jau, no paša priestera skatu punkta – iekšējā cīņa starp garīgu personu un karavīru, vardarbīgās un nevardarbīgās pretošanās. Tāpat arī man kā režisoram šis stāsts ļauj paskatīties uz vēsturi un šiem notikumiem," intervijā "Rīta Panorāmā" norāda Normunds Pucis.

Lomas filmā atveido Varis Piņķis, Vilis Daudziņš, Andris Bulis, Juris Bartkevičs un vēl citi populāri aktieri. Mūziku komponējis Rihards Dubra. 

"Mani vienmēr ir interesējušas filmas, kurās ir subjektīvs skatījums. Šajā filmā es arī mēģinu meklēt šo redzes leņķi, skatu no malas, ko, es domāju, arī ļoti īpaši emocionāli palīdz izstāstīt Riharda Dubras oriģinālmūzika, kas radīta šai filmai. Šī mūzika nav sintētiska, elektroniska. Skan īstas stīgas, īstas klavieres, ko izpilda brīnišķīgi Latvijas mūziķi. Tādā veidā šis stāsts var tikt izstāstīts," teic filmas "Segvārds Vientulis" režisors Normunds Pucis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti