Režisors Jāzeps Podnieks debitē īsmetrāžas kino ar filmu «Negaiss»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Režisors Jāzeps Podnieks ir uzņēmis savu otro filmu un debiju īsmetrāžas kino – spēlfilmu "Negaiss". Filma izrādīta vairākos starptautiskos kino festivālos – "Rome Prisma Independent Awards", "Short Shot Fest", "Veracruz World Film Festival", tostarp Japānā, Meksikā, Itālijā, Kanādā, kā arī guvusi vairākas nominācijas un balvas labākās īsmetrāžas un eksperimentālā kino kategorijās, informēja filmas veidotāji. "Negaiss" izvirzīta "Lielā Kristapa" balvām nominācijās ''Labākā īsmetrāžas spēlfilma'' un ''Labākā studentu filma''.

"Lielā Kristapa" skatītāju balsojums

Piedalies nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" skatītāju balsojumā! Izvēlies savu favorītu un balso reizi dienā līdz 25. februāra pulksten 23.59.

Skatītāju balsojuma uzvarētāju paziņos “Lielā Kristapa” balvu pasniegšanas ceremonijā 27. februārī.

Par dzīves zaudējumiem un to pieņemšanu veidotā īsfilma "Negaiss" tiks izrādīta "Lielā Kristapa" īsfilmu seansā 26. februārī pulksten 20.00 kinoteātrī "Splendid Palace".

Filma "Negaiss" 2021. gada vasarā ir tapusi Portugālē, un tās sižets veidots pēc Žana Epsteina (Jean Epstein) 1947. gada filmas "Negaisa pavēlnieks" ("Le Tempesteire") motīviem. Galveno varoni attēlo portugāļu-vācu izcelsmes aktrise Žozefīne Vinklere.

Filma stāsta par cilvēka nespēju pārdzīvot zaudējumu un narcistisku sevis apmānīšanu, lai izvairītos no sāpīgā notikuma pieņemšanas. Par spīti ļaunām zīmēm, negaisam un savas sievas iebildumiem, zvejnieks dodas jūrā un neatgriežas. Nespējot aptvert vīra iespējamo bojāeju, sieviete pakļaujas fantāzijām, kuras sāk diktēt alternatīvu notikumu gaitu.

"Negaiss" ir režisora Jāzepa Podnieka un operatora Ritvara Blukas debija īsmetrāžas kino, kurš tapis Latvijas Kultūras akadēmijas kursa darba ietvaros. Darbs filmēts uz 16mm melnbaltas kinolentes un kalpo kā oda franču impresionisma žanram un eksperimentālajam kino, norādīja filmas veidotāji. Pašlaik Podnieks kopā ar Bluku veido savu diplomdarbu – attiecību drāmu, kas reflektē jaunās paaudzes neiekļaušanos mūsdienu laikmetā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti