Režisors Dreibergs par «Dvēseļu puteņa» recenziju portālā «The Hollywood Reporter»: Esam pamanīti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Filma “Dvēseļu putenis” pievērsusi mediju uzmanību arī ārpus valsts robežām. Plašu recenziju par to uzrakstījis starptautiski portāls “The Hollywood Reporter”, kas pozitīvā gaismā filmu salīdzina ar lielbudžeta kara drāmu “1917”, informē filmas “Dvēseļu putenis” pārstāvji.

Šī publikācija tapusi pēc tam, kad “Dvēseļu putenis” komanda veiksmīgi sevi parādīja Eiropas filmu tirgū (European Film Market) Berlīnē.

Filmas režisors Dzintars Dreibergs stāsta: “Recenzija “The Hollywood Reporter” ir ļoti patīkams pārsteigums un noteikti sniedz gandarījumu – esam pamanīti un novērtēti arī starptautiskā mērogā. Parasti šis medijs publicē apskatus tikai par filmām, kas jau ir ieguvušas balvas festivālos vai izvirzītas Amerikas Kinoakadēmijas balvai “Oskars”, šoreiz ir izdarīts izņēmums, turklāt esam parādīti ļoti pozitīvā kontekstā. Recenzijas autores atziņa, ka kara ainu atspoguļojums filmā “Dvēseļu putenis” ir daudz reālistiskāks nekā filmā “1917”, bet arvien sirreāls, ir kompliments visai filmas komandai, īpaši ņemot vērā nesalīdzināmos budžeta apmērus.”

“The Hollywood Reporter” atzinīgi vērtē gan filmas režisora Dzintara Dreiberga drosmi un pārliecinošo pieeju režijā, gan operatora Valda Celmiņa atmosfērisko kinematogrāfiju. Tiek uzteikts arī komponistes Lolitas Ritmanes skaņu celiņš un montāžas režisora Gata Belogrudova veikums, kas nevienā brīdī neļauj stāstam atslābt.

Filmu “Dvēseļu putenis” Latvijas teritorijā esošajiem interesentiem iespējams noskatīties tiešsaistē studijas “Kultfilma” un “Latvijas Filma” “Vimeo” kanālos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti