Kultūras ziņas

Sākas kinofestivāls "Spektrs"

Kultūras ziņas

Portreti un pašportreti

Andris Gauja filmē attiecību trilleri

Režisors Andris Gauja filmē attiecību trilleri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Režisors Andris Gauja sācis darbu pie savas otrās pilnmetrāžas spēlfilmas. Attiecību trillera “Nekas mūs neapturēs” filmēšana ir tikko sākusies, un radošā komanda ļāva ieskatīties grandiozajās dekorācijās – piecstāvu dzirnavās - ko īpaši filmas vajadzībām uzbūvējis mākslinieks Jurģis Krāsons.

Režisora Andra Gaujas otrās spēlfilmas “Nekas mūs neapturēs” stāsta centrā ir izbijis rokmūziķis, kurš tagad ir veiksmīgs mūzikas producents. Pateicoties sava rakstura stūrainībai, viņš ir spiests cīnīties ar dažādiem izaicinājumiem, ko rada ikdienas dzīve. Režisors filmai devis attiecību trillera apzīmējumu.

Filmas Nekas mūs neapturēs radošā komanda
Filmas Nekas mūs neapturēs radošā komanda

“Tā nebūs šausmene, tas trilleris ir vairāk iekšējais trilleris. Tas ir tas, ka cilvēku attiecības šeit būs ļoti, ļoti uzasinātā veidā parādītas izteiktos tuvplānos, sekojot līdzi varoņiem un vissmalkākajām niansēm viņu attiecībās,” stāsta Andris Gauja.

Pārbūvētas senas dzirnavas, kurās darbība notiek piecos stāvos, ir mākslinieka Jurģa Krāsona vīzija par stilīgu skaņu ierakstu studiju. Mēnesi būvētā koka konstrukcija imitē biezus mūrus un ir transformējama filmēšanas vajadzībām.

„Tas tā kā personīgs izaicinājums nedzīvoties pa tiem kabūzīšiem. Mums brīžiem sanāk kadri, ka no piektā stāva varam filmēt pirmo lejā un tas mums dod pilnīgi nenormālus rakursus, un tas mums ļoti patīk!” skaidro filmas mākslinieks Jurģis Krāsons.

Galveno lomu  filmā – mūzikas producentu Ralfu Dambergu - atveido aktieris Andris Keišs. Bet par sievišķīgā spēka klātbūtni rūpējas aktrises Kristīne Nevarauska un Elza Gauja.

“Es atveidoju varoni, kuru sauc Emma. Tā ir jauna meitene, kura ienāk šajā skaistajā mājā un varoņa Ralfa studijā. Viņa ir mūziķe,” atklāj Elza Gauja.

“Mēs filmējam ainas, mēs tā kā saprotam varoņu motivācijas ainās, bet tā kopumā par filmu man liekas, ir pāragri runāt,” – tā Andris Keišs.

Filma “Nekas mūs neapturēs” ir producēta studijā "Riverbed", un tās plānotais budžets ir 700 000 eiro. Par Latvijas kino līdz šim neredzētu kadra kompozīju rūpējas operators Aleksandrs Grebņevs, bet par mūzikas producenta mākslinieciskajiem sieviešu tērpiem atbildīga māksliniece Līga Krāsone.

Dekorāciju skice filmai "Nekas mūs neapturēs"
Dekorāciju skice filmai "Nekas mūs neapturēs"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti