Režisores Unas Celmas filma «Zilās asinis» vēstīs par vardarbības problēmu ģimenē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

24. februārī pirmizrādi piedzīvos režisores Unas Celmas pilnmetrāžas mākslas filma "Zilās asinis", kas atklāti runā par seksuālu, mentālu un fizisku vardarbību ģimenē, informēja filmas producenti.

"Mēs katrs pazīstam tādu sievieti, tādu ģimeni, kuru dzīvoklī vai nu "kliedz vai arī ir klusums", tādu ģimeni, kurā aiz laimīgas vai apskaužamas fasādes slēpjas vientulība, atkarības, kauns un skumjas. Tās ir ģimenes, kurās cilvēki atrodas nevis savas izvēles vai mīlestības dēļ, bet sabiedrības spiediena rezultātā. Tie dzīvo tādās mājās, no kurām paklusām tiek nesti ārā vērtīgi priekšmeti, lai apmierinātu kādu atkarību," vēstīts filmas pieteikumā.

Režisore Una Celma par filmu teic: "Šie stāsti nāca pie manis nemitīgi no pazīstamiem un svešiem. Tie nelika mani mierā. Kādēļ pie manis? Sapratu, ka tie atrod mani, lai varētu rezonēt tādā formā, kuru es varu realizēt, – filmā."

Filma uzdod jautājumu: vai ir iespējams dzīvot tā, lai visi ar tevi ir apmierināti? Diāna, kas nāk no augstākajiem sabiedrības slāņiem, izmisīgi cenšas savu dzīvi pielāgot tam, kā citiem šķiet pareizi. Mātei, draudzenei, sabiedrībai, vīram. Cenšoties saglabāt statusu sabiedrībā un mēģinot slēpt vīra atkarību, Diānas attiecības ar meitu kļūst traumatiskas.

Lomās aktieri Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Egons Dombrovskis, Iveta Pole, Anda Katrīna Reine, Gerds Lapoška, Toms Veličko un citi. Filmu producē "Fenixfilms".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti