Kultūras ziņas

Latvijas Fotogrāfijas muzejā Aļņa Stakles "Liegā apokalipse"

Kultūras ziņas

Vladimira Avramenko kopā likšanas prieks

Animācijas filmas "Čuči, Čuči" pirmizrāde Berlīnē

Režisores Māras Liniņas animācijas filma «Čuči čuči» pirmizrādīta Berlinālē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Sestdien, 12. februārī, no rīta bērni kopā ar vecākiem vai ar skolotājiem devās uz režisores Māras Liniņas animācijas īsfilmas "Čuči čuči" pirmizrādi, kas ir viens no gaidītiem, Latvijai nozīmīgiem Starptautiskā Berlīnes kinofestivāla notikumiem.

Starp vairākiem tūkstošiem pieteikumu konkursa īsfilmu skatei bērniem Starptautiskais Berlīnes kinofestivāls izvēlējās latviešu filmiņu, kuras garums ir tikai 4 minūtes un 39 sekundes. Tā ir režisores Māras Liniņas un mākslinieces Ūnas Laukmanes vilnas filca tehnikā veidotā animācijas filma "Čuči čuči".

Visu paaudžu bērnu iemīļoto šūpuļdziesmu "Aijā, žūžū, lāča bērni", ko esam dzirdējuši, skanot katrs savas mammītes balsij, filmai aranžējis komponists Jēkabs Nīmanis, bet dzied Kristīne Zadovska un Andris Keišs, skaņu režisors Ģirts Bišs.

"Lielā Kristapa" skatītāju balsojums

Piedalies nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" skatītāju balsojumā! Izvēlies savu favorītu un balso reizi dienā līdz 25. februāra pulksten 23.59.

Skatītāju balsojuma uzvarētāju paziņos “Lielā Kristapa” balvu pasniegšanas ceremonijā 27. februārī.

Filma izstaro patiesu mīļumu un ģimeniskumu, jo kamēr lielajiem lāčiem ir jālasa ogas un jāgādā medus, lācēni blēņojas kopā ar iedomu aitiņām. Kamēr nav atgriezušies mājās mamma un tētis, miedziņš nenāk.

Filmas producentes studijā "Atom Art" ir Sabīne Andersone un Ieva Vaickovska. Šūpuļa dziesmiņa Berlīnē skan skaidrā latviešu valodā, kas ir tik saprotama jebkuram kino zālē.

Filma "Čuči čuči " ir izvirzīta arī Nacionālajai kino balvai "Lielais Kristaps", un nav neviena iemesla, lai tā neuzvarētu arī Starptautiskajā Berlīnes kinofestivālā, tikai mēs nestrādājam žūrijā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti