Režisora Poškus topošā filma «Saule spīd 24 stundas» saņem publicitātes balvu Itālijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jaunā spēlfilma "Saule spīd 24 stundas" Itālijas pilsētā Triestē, kur norisinās gadskārtējais kinofestivāls, saņēmusi balvu jaunu projektu veicināšanas konkursā “First Cut+”. Režisora Jura Poškus filma šobrīd ir montāžas posmā un uz ekrāniem gaidāma jau šogad, medijus informē “FA Filma” producente Madara Melberga.

“First Cut+” programmā iekļautās filmas saņems konsultācijas un reklāmas atbalstu, lai veicinātu filmas starptautisko konkurētspēju.

Filmas “Saules spīd 24 stundas” galvenais varonis (Andris Keišs) ir sasniedzis "latviešu sapni". Viņam ir it kā viss – skaista sieva, māja, savs bizness. Tomēr četrdesmit gadu jubilejā rodas jautājums – ko tālāk? Kopā ar draugiem viņš nolemj doties uz Ziemeļpolu, ceļojumā, kas būs kā simbolisks zenīts viņu dzīvē.

Filmas veidotāji sola – tas būs ironisks stāsts par pusmūža krīzes problēmām, centieniem mainīt savu dzīvi, vīrišķīgo ego un drosmi dzīvot šodienā. Neiztrūkstošs elements filmā ir problēmas ar sievietēm un viņu gaisīgo, bet teju nepārvaramo vēlmi dominēt vīrieša dzīvē.

Režisors Juris Poškus filmas saturā akcentē to, ka dažkārt ierastā dzīve ir kā cietums, no kura ārā tiek tikai spēcīgākie.

Filmas sižets risinās Rīgā un Krievijas Arktikā. Filmas aktieru ansamblis, gluži kā filmas darbība, ir starptautisks. Galvenajās lomās – Andris Keišs, norvēģi Tronds Halbo un Jeppe Beks Laursens, kas zināms no “Netflix” producētā seriāla “The Last Kingdom”, kā arī krievu aktrise Jūlija Volkova. Filmā piedalās arī Kaspars Znotiņš, Intars Rešetins, Kristīne Krūze-Hermane un citi.

Šī ir režisora Jura Poškus trešā spēlfilma – 2007. gadā viņš uzņēmis filmu “Monotonija”, bet 2011. – "Kolka Cool".

Filmas scenārijs tapis sadarbībā ar krievu scenāristu Aleksanru Rodionovu, savukārt filmas operatori ir norvēģis Martins J. Edelstīns un jakuts Semjons Amanatovs. Filmu plānots pabeigt 2020. gada otrajā pusē, tā top ar Nacionālā kino centra un “Media Programme” atbalstu studijā “FA Filma”, kurā iepriekš tapusi Jura Poškus "Kolka Cool" un Ievas Ozoliņas režisētā IDFA laureāte "Dotais lielums – mana māte".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti