Režisora Aika Karapetjana melnā komēdija «Sema ceļojumi» nonāk uz kinoekrāniem ASV un Kanādā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

No šīs piektdienas, 19. augusta, režisora Aika Karapetjana jaunākā spēlfilma "Sema ceļojumi" ar nosaukumu "Squeal" tiks izrādīta ASV un Kanādas kinoteātros, kā arī dažādās straumēšanas platformās, informēja filmas pārstāvji.

ASV filmu iespējams redzēt no šīs piektdienas kinoteātros Losandželosā un Ņujorkā, kā arī straumēšana platformā "Apple TV". Vēršot uzmanību, uz ko skatītājam jābūt gatavam, apmeklējot filmu, režisors Aiks Karapetjans stāsta: "Skatītājam, ejot uz filmu, jābūt pilnīgi brīvam no jebkādiem priekšstatiem. Nevajag neko gaidīt. Jāatdodas tikai un vienīgi tam, ko redzat uz ekrāna. Jāaizmirst sevi un savu dzīvi, kas bijusi pirms seansa. Manuprāt, tieši tad arī filma nostrādā.

Tā ir ļoti ironiska, tāpēc arī prasa nedaudz atbrīvoties no dažādiem kompleksiem un priekšstatiem."

Filma uz Latvijas kinoteātru ekrāniem nonāks šī gada 8. septembrī. "Man liekas, ka šī ir tāda filma, kāda īsti Latvijā nav bijusi. Mūsu uzdevums bija lauzt priekšstatus par to, kas ir komēdija un kas nav. Tas bija nopietns profesionāls uzdevums visai komandai – radīt filmu, kas paliek atmiņā, kuras humoru uztvers skatītājs pasaulē un Latvijā. Tas, ka filma jau pandēmijas sākumā pasaules pirmizrādi piedzīvoja Amerikas lielākajā žanru filmu festivālā "Fantastic Fest", veiksmīgi sāk savu ceļu ASV un vēl aizvien tiek izrādīta dažādos Eiropas kinofestivālos, apliecina, ka filmas stāsts ir pietiekami konvertējams, un mēs patiesi priecāsimies to beidzot parādīt arī Latvijā," atklāj producents Gints Grūbe.

ASV kritiķi vairākkārt atzīmējuši, ka režisors Aiks Karapetjans kopā ar scenārija līdzautoru, scenāristu Aleksandru Rodinovu un operatoru Jurģi Kminu radījuši melnās komēdijas pasaku, kas iedvesmu smēlusi Homēra "Odisejā".

"Tiem, kuriem leģenda par Odiseju ir sveša, der atgādināt, ka filmas varones Kirkes vārds ir ņemts no grieķu dievietes. Satiekoties ar Odiseju un viņa ceļojumu kompanjoniem, dodoties mājup pēc Trojas kara, Kirke pārvērš vīrieti par cūku, lai tas paliktu ar viņu. Cūkas ir viens no svarīgākajiem filmas elementiem, tomēr skatītājiem būs jāgaida līdz filmas pirmizrādei, lai uzzinātu, vai Sems beigās kļūs par vienu no viņām, vai atradīs ceļu uz mājām," tā par filmu raksta ASV kino ziņu portāls "Screen Rant".

Filmā "Sema ceļojumi" galveno lomu atveido Eiropas kino populārais beļģu aktieris Kevins Jansens, kurš filmējies tādās Eiropā un pasaulē pēdējos gados zināmās filmās kā režisores Koralijas Feržē "Atriebība" un Kristiana Volkmana "Slepenā istaba", kas iepriekš demonstrētas arī Latvijas kinoteātros. Filmā lomas atveido Laura Siliņa, Aigars Vilims, Juris Bartkevičs un Normunds Griestiņš. Filmas operators ir Jurģis Kmins, galvenais mākslinieks – Jurģis Krāsons, grima māksliniece – Maija Gundare, kostīmu māksliniece – Liene Dobrāja, producenti – Gints Grūbe un Inese Boka-Grūbe.

Filmas veidošanu atbalsta Nacionālais kino centrs, Valsts kultūrkapitāla fonds un Beļģijas "Tax Shelter" fonda finansējums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti