Rīta Panorāma

Intervija ar Ekonomikas ministri Danu Reiznieci – Ozolu

Rīta Panorāma

Skolotāju pikets. Tiešraide no Jēkaba ielas

Intervija ar aktrisi Rēziju Kalniņu

Rēzija Kalniņa «Lielajā Kristapā» un Eiropas Kinoakadēmijas ceremonijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Aktrise Rēzija Kalniņa 11. decembra vakarā Nacionālās kino balvas „Lielais Kristaps” pasniegšanas ceremonijā piedalīsies kā balvas pretendente vairākās kategorijās, bet Eiropas Kinoakadēmijas gada svarīgākajā pasākumā 13. decembrī Latvijas Nacionālajā operā kāps uz skatuves kā vienīgā no Latvijas pārstāvjiem, kam uzticēts balvas pasniegšanas gods vienā no kategorijām.

Jau vēstīts, ka Rēzija Kalniņa šogad pretendē uz Nacionālo kino balvu „Lielais Kristaps” kategorijā „Labākā aktrise galvenajā lomā” par lomu Signes Birkovas filmā "Es atgriezīšos kā kvēlojoša roze" un kategorijā „Labākā aktrise otrā plāna lomā” par lomu Jura Kursieša filmā „Modris”.

Signe Birkova vispār, manuprāt, ir atklājums Latvijas kino un ne tikai, es ceru, jo, noskatoties šo filmu, pirmais, ko es, mans vīrs un arī draugi – mēs kopā teicām, ka beidzot ir īsts mākslas kino,” par filmu "Es atgriezīšos kā kvēlojoša roze" teic Rēzija Kalniņa, atzīstot, ka darbs ar Signi Birkovu sagādājis viņai lielu gandarījumu.

Aktrise raksturo filmas "Es atgriezīšos kā kvēlojoša roze" režisori kā cilvēku „ar tādiem putniem galvā, kādi Latvijā nedzīvo”.

„Viņa [aktrises atveidotā varone] runā ļoti daudz simbolos, ar viņu bija ļoti viegli strādāt... Es pat neuzdevu jautājumus, vai viņa ir jutīga vai emocionāla, es vienkārši ļāvos Signes [Birkovas] redzējumam, un, domāju, tas, kas beigu beigās sanāca, ir Signes „Kasandra”, Signes izsapņotā „Kasandra”,” turpina Rēzija Kalniņa.

Savukārt, runājot par filmas „Modris” tapšanu, Rēzija Kalniņa stāsta, ka režisors Juris Kursietis neesot rādījis aktieriem scenāriju. Katru dienu, tiekoties filmēšanas laukumā, aktieri nav zinājuši, kādas epizodes gaidāmas.

„Bija zināms azarts,” atklāj aktrise, „neteiktu, ka uztraukums, bet zināma neziņa. Cilvēkam jau nepatīk neziņa. Viņam patīk visu kontrolēt. Bet komanda apkārt bija ārkārtīgi atbalstoša.”

Es nevaru teikt, ka šī bija viegla loma, bet man liekas, ka mēs uzticējāmies režisoram [Jurim Kursietim] un ārkārtīgi profesionālajam operatoram [Bogumilam Godfrejovam ,” turpina Rēzija Kalniņa. „Un strādājot kopā ar Kristeru [Pikšu], nevar būt grūti, jo es no viņa ņēmu spēju būt šeit un tagad.”

Dailes teātrī 11.decembra vakarā, kā zināms, notiks Latvijas Nacionālā filmu festivāla "Lielais Kristaps" svinīgā apbalvošanas ceremonija, ko pārraidīs arī Latvijas Televīzija.

Savukārt 13.decembrī Latvijas Nacionālajā operā (LNO) uz Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremoniju pulcēsies visas Eiropas kino prominences. Lai gan Rēzijas Kalniņa neatklāj, kurā tieši kategorijā viņa pasniegs Eiropas Kinoakadēmijas statueti, viņa atzīst, ka tas būs „gan interesants, gan ārkārtīgi uztraucošs notikums un, protams, atbildīgs arī”.

Jautāta, ar kādu tērpu aktrise pārsteigs Eiropas Kinoakadēmijas pasniegšanas ceremonijā, Rēzija Kalniņa korekti teic, ka viņas mērķis nav pārsteigt, bet gan parādīt Ineses Ozolas zīmolu „Amoralle”, turklāt ne no ekstravagantās puses.

Būt atšķirīgākai no pieņemtajiem standartiem, bet ne ekstravagantā nozīmē,” savu nodomu parādīt to, ka Latvijā ir ļoti labi dizaineri, atklāj Rēzija Kalniņa.

Jau nākamajā sezonā Rēzijai Kalniņai būšot iespēja atgriezties Latvijā un „atsākt strādāt šeit”. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti