Rēzeknē sākas starptautiskais kino festivāls «Open Place»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Trešo gadu Rēzeknē norisināsies starptautiskais īsfilmu kinofestivāls "Open Place". Līdz pat nedēļas beigām paredzēti dažādi pasākumi, būs skatāmas 24 filmas no 11 dažādām valstīm, tostarp Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un citām.

Kinofestivāla "Open Place" atklāšana notiks trešdien, 12.augustā, plkst. 19 Latgales vēstniecībā "Gors". "Mums jau par tradīciju ir kļuvis, ka koncerta pirmajā daļā piedāvājam kaut ko vietēju un latgalisku," stāsta Rēzeknes kultūras un tūrisma centra direktores vietniece Maija Brēķe.

"Open Place" rīkotāju pārstāve Maija Brēķe stāsta par šī gada festivālu
00:00 / 01:11
Lejuplādēt

"Kopumā ir 24 filmas, kas ir saliktas skatīšanās kārtībā trīs dienu garumā. Žūrija aktīvi strādās pie šo filmu skatīšanās. Filmas ir dažādas. Ir tādas, kuru hronometrāža ir trīs minūtes, ir tādas, kuru hronometrāža ir 25 minūtes. Tēmas, kas filmās ir apskatītas, mīlestība izvirzās kā pirmā tēma, dažādi attiecību jautājumi, sociālas lietas, bet es teikšu, ka šogad kopumā, cik es tās redzēju, tās ir daudz dzīvespriecīgākas. Iepriekšējos festivālos režisori risināja smagnējākus jautājumus. Es teiktu, ka šogad ir tāda vieglprātīgāka nots," norāda Maija Brēķe.

Kā vēstīts, no 12. līdz 15.augustam interesenti varēs iepazīties gan ar konkursa filmām, gan ārpus konkursa filmu programmu. Festivāla laikā notiks tikšanās ar teātra un kino aktieriem. "Open Place" laureātu apbalvošana un festivāla noslēguma koncerts gaidāms 16.augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti