Rēzeknē kinorežisora Teuvo Tulio 105. jubileju sagaida ar izstādi un 12 viņa filmu demonstrēšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rēzeknes Centrālā bibliotēka no 17. līdz 23. augustam piedāvā noskatīties divpadsmit Teuvo Tulio filmas no bibliotēkas krājuma un izstādē iepazīt režisora dzīvi un dailŗadi.

Kinorežisors Teuvo Tulio (23.08.1912.–08.06.2000.),  īstajā vārdā Teodors Antonijs Tugajs, bērnību pavadījis Latgalē, bet slavu ieguvis tālu pasaulē. T. Tulio radījis melodrāmas – kino klasikas pērles. Viņš dēvēts gan par somu režisoru Nr. 1, gan par „somu Valentino”.

Sagaidot latviešu izcelsmes somu kinorežisora Teuvo Tulio 105. jubileju, Rēzeknes Centrālā bibliotēka no 17. līdz 23. augustam piedāvā noskatīties divpadsmit T. Tulio filmas no bibliotēkas krājuma. Kinoseansu sākums plkst. 14.00 Rēzeknes Centrālās bibliotēkas konferenču zālē. Ieeja bez maksas.

Bibliotēkas lasītavā no 17.līdz 30. augustam varēs iepazīties ar tematisku izstādi „Latviešu izcelsmes somu režisors”, kurā apskatāmi par T. Tulio dzīvi un daiļradi.

23. augustā plkst. 15.00 bibliotēkas lasītavā notiks režisora T. Tulio  105. jubilejai veltīts piemiņas vakars. Pasākumā varēs iepazīties ar T. Tulio daiļradi, apskatīties piemiņas lietu izstādi un noskatīties režisores Kristīnes Želves dokumentālo filmu „Fedja”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti