Dienas ziņas

Mājsaimniecībām daļēji kompensēs apkures cenu pieaugumu

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Liepājā uzņem spēlfilmu "Vietām gaidāms stiprs lietus"

REPORTĀŽA: Liepājā uzņem spēlfilmu «Vietām gaidāms stiprs lietus»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Otrdien, 9. augustā, Liepājā tika uzņemti pēdējie kadri spēlfilmai "Vietām gaidām stiprs lietus". Jaunās režisores Elizabetes Mežules-Gricmanes darbs stāsta par kāda pāra attiecībām pandēmijas laikā un sievietes iestrēgšanu pašas izvēlētajā upura lomā. Filmēšana notika vairākās Liepājas vietās, tostarp arī braucošā tramvajā, virs kura filmēšanas grupai, spītējot saulainajam laikam, bija jāuzbur lietus.

Filmēšanai Liepājā bija atvēlētas trīs dienas, grafiks visai saspringts, tāpēc kinoļaudīm nebija laika gaidīt scenārijā paredzēto lietusgāzi. Lai nofilmētu lietū braucošu tramvaju, viens no vagoniem tika aprīkots ar ūdens tvertni, sūkni un caurulītēm, pa kurām šļācās ūdens.

"Saulainā dienā lietus. Šoreiz sanāk tā, ka tramvajs raudās meitenes vietā. Tramvajam visi logi būs slapji, un tās, kā režisore teica, ir viņas sajūtas, kas mijas ar realitāti," atklāja filmas mākslinieks inscenētājs Kārlis Balodis.

Galveno lomu filmā attēlo aktrise Elīna Bojarkina, kura par darbu pie emocionālām ainām stāstīja: "Es filmējos seriālā "Nemīlētie", kur man diezgan liela pieredze ar smagu lomu, kur daudz pārdzīvojumu, jāraud. Katru reizi sagatavojoties tādām emocionālām ainām, ir tā, ka nav grūti tajā ieiet iekšā, bet tu pēc tam paliec tāds – nomākts, nevari tik ātri no tā iziet ārā. Bet ir burvīga komanda, brīnišķīgi cilvēki, kas palīdz."

Režisorei Elizabetei Mežulei-Gricmanei šī ir pirmā pilnmetrāžas filma, un viņa neslēpj, ka tas ir izaicinājums pierādīt savu varēšanu kinojomā, lai turpmāk ar valsts atbalstu varētu veidot nevis mazbudžeta, bet gan pilna budžeta filmas.

"Latvija ir maza valsts, ir daudz režisoru, un jaunajiem ir ļoti jācīnās, kārtīgi jāiziet cauri visiem noteikumiem, lai sevi pierādītu un varētu pārcelties nākamajā līgā, kur ar lielajiem Latvijas režisoriem kopīgi sacensties par iespēju pieteikt filmas pilnmetrāžas, pilna budžeta spēlfilmu projektiem. Un šis ir tas, ko darām, lai dabūtu šo biļeti tālāk," norādīja režisore.

"Nākas domāt radoši. Nevis paņemt visu dārgāko, labāko, bet izdomāt, kā un ko lētāk un vienkāršāk. Panākt efektu dažreiz izdodas, dažreiz ne," atzina filmas galvenais operators Mārtiņš Jansons.

Topošo filmu "Vietām gaidām stiprs lietus" režisore raksturo kā attiecību drāmu ar komēdijas un mistikas elementiem. Tajā jau nofilmējušies arī Mārtiņš Egliens, Dita Lūriņa-Egliena, Kristīne Nevarauska un vairāki citi aktieri. Galvenokārt darbība risinās kādā dzīvoklī, kas speciāli filmēšanas vajadzībām izveidots Rīgā, taču ārskati uzņemti Liepājā. Pie skatītājiem filma nonākšot nākamā gada pirmajā pusē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti