Reportāža: Kastinga aizkulises

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Televīzijas raidījums "Iebrauc kino" viesojās kastinga aģentūrās “Wunderkind” un “Casting Bridge”, lai noskaidrotu, ko un kā šīs aģentūras meklē. Vidēji vienā aģentūrā ir 5000 cilvēku datu bāzes, vienā filmā ir aptuveni 30-40 aktieru, bet masu skatos pat vairāki simti aktieru. Un tieši šos cilvēkus koordinē kastings.

Aģentūras “Wunderkind” projektu vadītāja Aiva Kokoriša stāsta, ka nesenam ārzemju projektam tika izraudzīts lomas atveidotājs un filmas veidotāji vēlējušies redzēt izvēlēto aktieri darbībā. Kā tas noticis? Tika atsūtīts filmas scenārijs un aktierim veidotas video proves.

Angelika Kralliša, aģentūras “Wunderkind” klientu menedžere, reiz pati piedalījusies filmas “Vārnu Ielas Republika” veidošanā, atveidojot Elziņas lomu. Viņa stāsta, ka cilvēkus kastingam atrod pat tramvajos un ielās, un, ja ierauga cilvēku, kurš ir interesants vai arī vienkārši piesaista ar savu izskatu, nekautrējas tam piedāvāt iespēju piedalīties kastingā.

Savukārt “Casting Bridge” projektu vadītāja Gunita Groša atklāj, ka mēdz būt gadījumi, kad sievietes lomu atveido vīrietis, piemēram, Lailas Pakalniņas filmā “Ausma” raganu atveidoja aktieris Jānis Āboltiņš.

“Aktierim noteicošais nav skaistums. Ir cilvēki, kuri kameras priekšā vienkārši atdzīvojas,” saka Gunita Groša.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti