Publiski prezentēs divus fotoprojektus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pie Rīgas Mākslas telpas 17. maijā no plkst. 21 līdz pusnaktij uz lielā ekrāna notiks divu projektu - “Kaimiņi” (Rīga) un VODA (Ūmeo) dalībnieku darbu prezentācija.

Mākslas akcija “Kaimiņi” balstās pārliecībā, ka interesantākais Rīgā ir paši rīdzinieki. Viņi ir gan kosmopolītiski aktīvisti, gan savā vidē ieauguši ļaudis, laimīgi, ka var noturēt savu personisko dzīves ritmu.

Dažādi domājošie, no dažādām kultūras vidēm, ar atšķirīgiem politiskiem uzskatiem, tradīcijām, nacionālo piederību un sociālo statusu – “mēs” un “viņi” dzīvojam blakus, kaimiņos un veidojam vienu telpu, ko sauc par Rīgu,” norāda “Kaimiņu” kuratore Inga Brūvere.

Saskaņā ar kuratores ideju pieci mākslinieki - Kaspars Podnieks, Evelīna Deičmane, Arnis Balčus, Ieva Raudsepa un Ilze Vanaga veidoja fotogrāfiju sērijas katrs savā Rīgas rajonā, mēģinot atrast un izcelt vietas savdabību, īpašo atmosfēru, meklējot “kaimiņam” raksturīgo – kopīgo vai atšķirīgo, un tā savā veidā arī iepazīstot vienam otru.

No 5. līdz 25. maijam darbi eksponēti 100 sabiedriskā transporta pieturvietās dažādās Rīgas vietās.

Savukārt projekta VODA koncepcijas pamatā ir divas pamatlīnijas – pasaule ar profesionālā fotogrāfa acīm un pasaule caur to acīm, kas ir stāsta varoņi. Šajā radošajā procesā tiek iesaistītas abas puses, mēģinot rast atbildi uz jautājumiem – “Kurš kuru attēlo? Un kā tiek atspoguļota laikmetīgas pasaules īstenība?”

Izmantojot dokumentālās fotogrāfijas izteiksmes līdzekļus, tiek parādītas mūsdienu pasaules mazāk zināmas puses un parādības.

Projektā VODA piedalās fotogrāfi Elīna Berge, Dāvids Dālbergs, Aleksandra A. Ellisa, Mālina Grēnborga, Juhans Gunseuss, Sāra Lindkvista, Linda Tompsone un Larss Ēbergs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti