Producente: Festivāls «2Annas» kļuvis atpazīstams ārpus Latvijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Vēriens, ko 18 gadu pastāvēšanas laikā ieguvis īsfilmu festivāls „2Annas", ir kļuvis atpazīstams arī ārpus Latvijas robežām, LTV raidījumā „Rīta Panorāma" norāda festivāla producente Amanda Boka.

Kā ziņots, pirmdien sākās Rīgas starptautiskais īsfilmu festivāls „2Annas". Šogad festivāls notiks 18. reizi, un šo gadu laikā tas kļuvis par Baltijā vērienīgāko īsfilmu skati. No vairāk nekā 1000 iesūtītām īsfilmām festivāla konkursam atlasītas 42 filmas no visas pasaules.

„Konkursa programmā mēs šogad izrādām tikai 42 filmas, sakot, ka mums iesūta ļoti daudz. Patiesībā, 13 filmas no tām ir no Baltijas valstīm, no kurām sešas – no Latvijas," stāsta Boka. „Tās nereflektē tēmu, par kuru mēs veidojam festivālu šogad."

No 21. līdz 27. oktobrim līdzās īpašai filmu programmi un vairāku filmu pirmizrādēm "2Annas" piedāvās iespēju tikties ar filmu režisoriem klātienē un arī pavadīt laiku neformālā gaisotnē pēc filmu izrādīšanas "Splendid Palace", "KSuns", "Kino Bize", "Kaņepes Kultūras centra" un "Ģertūdes ielas teātra" telpās.

Kinomāniem būs īpaši saistošas ārpus konkursa programmas filmas – 20. un 21.gadsimta kino vēstures un feminisma tēmas filmas.

„Vēriens, ko šajā laikā esam ieguvuši, ir kļuvis atpazīstams arī ārpus šīs valsts robežām. Esam vērienīgākais Baltijas īsfilmu festivāls, tādēļ prieks uzņemt Latvijā dažādus viesus," norāda festivāla producente Amanda Boka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti