Kultūras ziņas

"Stūra mājā" būs sešas vēsturiskas izstādes

Kultūras ziņas

Vernera Lazdāna personālizstāde

Dokumentālisti prezentē filmu projektus

Prezentē 22 latviešu dokumentālo filmu idejas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

25.martā savas ieceres dokumentālo filmu uzņemšanai Nacionālais Kino centra (NKC) ekspertu komisijai prezentēja 22 dokumentālo filmu autori.

Dokumentālā kino projekti, ar kuriem režisori, scenāristi un producenti iepazīstināja NKC ekspertu grupu, ir gan iedesmojoši un izklaidējoši, gan vēsta par skarbākām un sarežģītākām dzīves pusēm.

Žurnālistu Sandija Semjonova un Gundara Rēdera projekts pārsteidzis ar autoriem netipiskas tēmas izvēli. Dokumentālā filma “Vētrā” nebūs vēstījums par karu vai politikas problēmām, bet gan par mūsu latviešu grupu “Prāta Vētra”. Tajā abi autori vēlas vienlaicīgi atklāt gan mūzikas grupas vienkāršību, gan tās spožumu un skatītājiem līdz šim svešo grupas jaunrades procesu un unikālo arhīvu kolekciju.

Stāsts par “Prāta Vētru” ir ļoti svarīgs, jo viņi ir mūsu laika ikonas, elki, vērtības,” projekta aktualitāti skaidro Sandijs Semjonovs.

Dokumentālā kino projektus vērtēja režisors Pēteris Krilovs, Nacionālā kino centra vadītāja vietnieks Uldis Dimiševskis un LTV filmu iepirkšanas nodaļas vadītāja Anna Rozenvalde.

Projekti ir ļoti iedvesmojoši. Ja visas šīs filmas varētu vienā dienā parādīt Latvijas Televīzijā, domāju, nākamajā dienā cilvēki būtu kā pēc Dziesmu svētku gala koncerta,” iespaidos dalījās Anna Rozenvalde.

No pagājušā gada atbalstu saņēmušajām deviņām dokumentālajām filmām uz ekrāniem kā pirmā nonākusi Ilonas Brūveres filma “Tapieris”, bet no pirmā aprīļa varēsim novērtēt Dāvja Sīmaņa kinostāstu “Escaping Riga” (”Bēgot no Rīgas”) par filosofu Jesaju Berlinu un kinorežisoru Sergeju Eizenšteinu.

Kā iepriekš vēstīts, jauno latviešu spēlfilmu, dokumentālo un animācijas filmu uzņemšanai NKC šogad piešķirs aptuveni pusotru miljonu eiro. Uz šo finansējumu pieteikti 43 filmu projekti.

 

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti