«Positivus» festivālā rādīs jaunākās latviešu filmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šogad „Positivus” festivāla laikā no 19. līdz 21. jūlijam Ādažu Čipsu kinoteātrī varēs noskatīties spilgtākos Latvijas kino jaunumus - „Mammu, es tevi mīlu!“, „Sapņu komanda 1935“, „Sēņotāji“, Lailas Pakalniņas filmu „Picas“ un citas filmas.

"Positivus" festivāls šogad turpina sadarbību ar vairākiem starptautiskiem īsfilmu festivāliem, tādiem kā "2Annas", "Baltic Shorts", "Future Shorts", kā arī nacionālo filmu festivālu „Lielais Kristaps“.

Kino programmā tiks iekļauti arī pārsteiguma seansi, par kuriem skatītāji varēs uzzināt tikai esot festivālā.

Latvijas kino cienītājiem „Positivus” festivāls sadarbībā ar nacionālo filmu festivālu „Lielais Kristaps“ un Latvijas Kinematogrāfistu Savienības filmu izplatīšanas projektu „Kino visiem un visur Latvijā“ piedāvās īpašu spēlfilmu, dokumentālo filmu un animāciju izlasi, kas atspoguļos pašas aktuālākās latviešu kino tendences ar izvēli starp potenciālajām nākamā, 2014. gada festivāla „Lielais Kristaps“ filmām.

Ādažu Čipsu kinoteatrī varēs noskatīties Aigara Graubas un Andreja Ēķa „Sapņu komanda 1935“, Jāņa Norda filmu „Mammu, es tevi mīlu!“, Ivara Tontegodes filmu „Sēņotaāi“, Lailas Pakalniņas filmu „Picas“, Agitas Cānes-Ķīles dokumentālās filmas „Ceplis. Filmas arhealoģija“ un „Vella Kalpi. Filmas arhealoģija”, kā arī jauno kinematogrāfistu darbu programmu.

Starptautiskais īsfilmu festivāls „2Annas“ piedāvās starptautisku kino darbu izlasi, kas veidota ar mērķ izklaidēt un pabarot ikvienu pēc īsfilmu mākslas izsalkušu prātu, kā arī Baltijas video mākslas izlasi.

„Future Shorts” īsfilmu festivāls ir pārņēmis un iedvesmojis visu pasauli, ieskaitot Latviju. Īsfilmu programma reflektē ar jaunāko no vistālākajiem un tuvākajiem kino pasaules nostūriem, līdz ar to „Future Shorts” stāsti ir neaizmirstami.

„Positivus” festivāls šogad jau septīto reizi notiks Salacgrīvā. Pirmo reizi festivāls norisināsies trīs dienas - no piektdienas līdz svētdienai - 19., 20. un 21. jūlijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti