Kultūras ziņas

Izdota grāmata par Gunāru Astru

Kultūras ziņas

"Frankenšteins" mudina domāt

Sākas kinofestivāls "Baltijas pērle"

Pīters Grīnevejs: Šobrīd kino ir miris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Manuprāt, šodien, pēc 120 gadiem, Eizenšteins ir talantīgākais režisors, kāds jebkad mums ir bijis, un šobrīd, kad kino ir miris, mums viņš ir jāgodina," tā, ar pasaulslaveno un skandalozo filmu "Eizenšteins Gvanahvato" atklājot kinofestivālu "Baltijas pērle", saka tās režisors Pīters Grīnevejs.

Viens no izdomas bagātākajiem, ambiciozākajiem un pretrunīgākajiem pasaules režisoriem un Britu Kinoakadēmijas balvas ieguvējs Pīters Grīnevejs festivāla "Baltijas pērle" atklāšanas seansā iepazīstinās klātesošos ar savu jaunāko veikumu "Eizenšteins Gvanahvato". Filmas tapšanā piedalījušies arī pašmāju kino veidotāji - filmas animācijas daļu producējusi filmu studija "Rija", kurai šis bija jauns un neierasts izaicinājums - erotiskā animācija.

"Manuprāt, mēs atradām brīnišķīgu aktieri, kurš spēlē Eizenšteinu. Es iedvesmojos un uzrakstīju vēl divus scenārijus par Eizenšteina dzīves periodiem," stāsta Pīters Grīnevejs.

Skandalozā filma par rīdzinieka un leģendārā krievu kinorežisora Sergeja Eizenšteina homoseksuālo mīlas dēku Meksikā jau ar pirmo izrādīšanu šā gada Berlīnes kinofestivālā pievērsa sev lielu kino kritiķu uzmanību.

"Eizenšteins bija homoseksulāls, un šis fakts ir radījis vairākos cilvēkos apmulsumu. Bet es domāju, ka tā bija daļa no šī ģēnija. Ja mēs vēlamies par viņu runāt, tad to nevajadzētu ignorēt," norāda režisors. "Visu savu mūžu esmu studējis Eizenšteinu. Manuprāt, šobrīd ir laiks teikt: "Eizenšteina kungs, liels paldies!"," uzsver Pīters Grīnevejs.

Festivāls "Baltijas pērle", kas sākās 1993.gadā, tika noslēgts pērn un festivāla rīkotājiem līdz šim nebija ieceres festivālu atjaunot. Par šī gada festivāla atjaunošanu ir jāpatiecas tieši Pīteram Grīnevejam - režisors ar savu jaunāko filmu pārliecinājis festivāla rīkotājus, ka šogad "Baltijas pērlei" ir jāturpina darbība.

Kā vēstīts, kinofestivāls "Baltijas pērle" norisināsies no 17. līdz 21.septembrim. Festivālā būs skatāmas vairākas filmu pirmizrādes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti