Pirms Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām LTV – vēl nebijusi jauniešu diskusija, «Tautas Panorāma» un tradicionālās politiķu debates

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Tuvojoties Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām, kas notiks 29. augustā, Latvijas Televīzijas Ziņu dienests un sabiedrisko mediju portāls LSM.lv gatavojas ne vien tradicionālajām deputāta amata kandidātu debatēm un dodas pie iedzīvotājiem Rīgas apkaimēs rubrikā “Tautas panorāma”, bet arī kopā ar platformu “16+” – vēl nebijušai diskusijai ar jauniešu iesaisti. Tāpat 29. augusta vakarā tiks aizvadīta ierastā ''Vēlēšanu nakts''.

Gatavojoties Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām, LTV Ziņu dienests kopā ar portālu LSM.lv un eksperimentālā satura platformu “16+” piedāvās gan tradicionālās deputāta amata kandidātu debates un iespēju iepazīties ar deputāta amata kandidātiem LSM Vēlēšanu sadaļā, gan vēl nebijušu un jaunu diskusijas veidu, kurā deputāta amata kandidātiem tiks uzdoti jautājumi, kas ir svarīgi visjaunākajiem vēlētājiem un jauniešiem, kuri vēlēt vēl pagaidām nevar. Tāpat raidījuma “Panorāma” rubrikā “Tautas panorāma” Ziņu dienesta žurnālisti dodas uz Rīgas apkaimēm, lai saprastu, kas iedzīvotājiem pilsētā patīk, bet kas – vēl jāuzlabo. Savukārt raidījums “Aizliegtais paņēmiens”, kas jau augusta vidū atgriežas pie skatītājiem, 17. un 24. augustā piedāvās erudīcijas spēli par un ap Rīgu, kuras dalībnieki būs Rīgas domes deputāta amata kandidāti. Tā būs iespēja vērot politiķu radošumu, to, vai un kā deputāta amata kandidāti spēj strādāt komandā un kā kandidāti risina nestandarta situācijas.

Jauniešu diskusija

Vēlēšanu nedēļā “16+” "Youtube" kontā tiks publicēta jauniešu un politiķu diskusija. Šajā diskusijā piedalīsies tikai to politisko spēku pārstāvji, kas 15. augustā sasnieguši 4 % reitinga robežu. Piedalīties varēs pieteikto sarakstu 1., 2. vai 3. numurs. Diskusiju vadīs Jānis Geste un interneta personības – Kristiāna Grāmatiņa un Rojs Rodžers.

Lai saprastu, ko par galvaspilsētu un tās pārvaldīšanu domā jaunākās paaudzes vēlētāji un jaunieši, kuri vēlēt vēl nevar, Kristiāna Grāmatiņa un Rojs Rodžers dosies noskaidrot iedzīvotāju noskaņojumu ielās.

Savukārt diskusijas laikā deputāta amata kandidātiem būs jāpauž sava nostāja jautājumos, kas aktuāli jaunākajai rīdzinieku paaudzei.

Deputāta amata kandidātu debates

Rīgas domes deputāta amata kandidātu debates notiks 19. un 26. augustā LTV1 un REPLAY.lv tiešraidē. 19. augustā pulksten 21.10. Ilze Dobele un Jānis Geste iztaujās visu kandidējošo sarakstu pārstāvjus, lai noskaidrotu, vai deputāta amata kandidātiem ir skaidra vīzija par to, kā atrisināt galvaspilsētas problēmas, kā veidot modernu Rīgu.

Dienu pēc debatēm portālā LSM.lv tiks publicēta deputāta amata kandidātu pausto apgalvojumu faktu pārbaude, kas taps sadarbībā ar Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra “Re:Baltica” projektu “Re:Check”.

19. augustā debatēs aicināti piedalīties pārstāvji no astoņiem iesniegtajiem sarakstiem – Latvijas Krievu savienības, politiskās partijas “Alternative”, “Jaunās Vienotības”, partijas “KPV LV”, “Gods kalpot Rīgai”, “Vienoti Latvijai”, sociāldemokrātiskās partijas “Saskaņa” un “Jaunās Saskaņas”, savukārt 26. augustā debatēs septiņu kandidējošo partiju un to apvienību pārstāvji – no Jaunās konservatīvās partijas, Rīcības partijas, Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!” – “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” un Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA), “Nacionālās savienības Taisnīgums”, Zaļo un zemnieku savienības, Centra partijas un apvienības “Attīstībai Par!/Progresīvie” (AP!/PRO). Šajās debatēs partijas aicinātas izvirzīt pārstāvi, kurš nav konkrētā politiskā spēka Rīgas mēra amata kandidāts. Partiju dalība debatēs tika izlozēta 24. jūlija “Rīta Panorāmā”.

Rīgas mēra amata kandidātu debates notiks 28. augustā. Tās būs vērojamas LTV1 un REPLAY.lv tiešraidē. Šajās debatēs varēs piedalīties tikai tie Rīgas mēra amata kandidāti, kuru pārstāvētie politiskie spēki saskaņā ar 24. augustā publicētajiem partiju reitingiem ir sasnieguši 4 % reitinga robežu.

Gan pēc deputāta amata kandidātu debatēm, gan pēc mēra amata kandidātu debatēm notiks žurnālistes Oditas Krenbergas vadītas ekspertu diskusijas, kurās tiks pārspriests dzirdētais un analizētas kandidātu vīzijas par Rīgas pārvaldīšanu.

Vēlēšanu diena un nakts

Vēlēšanu dienā, 29. augustā, LTV1 un REPLAY.lv tiešraidēs būs iespējams sekot līdzi norisēm galvaspilsētā jau no brīža, kad atvērsies vēlēšanu iecirkņi – pulksten 7.00 sāksies raidījuma “Rīta Panorāma” speciālizlaidums ar Karīnu Rubeni un Gustu Kikustu. Pulksten 12.00 un 15.00 būs ziņu speciālizlaidumi, kuros LTV Ziņu dienests sekos līdzi norisēm vēlēšanu norisei. Savukārt vakarā, pulksten 21.20 sāksies “Vēlēšanu nakts”, kurā Jānis Geste, Odita Krenberga, Ilze Dobele kopā ar ekspertiem un politiķiem atskatīsies uz dienas notikumiem un sekos līdzi balsu skaitīšanai, bet reportāžas no partiju birojiem parādīs, kā rezultātus gaida mēra un deputāta amata kandidāti.

Par notikumiem vēlēšanu dienā un pēc tās nepārtraukti vēstīs arī sabiedrisko mediju portāls LSM.lv un LTV Ziņu dienesta konti sociālajos medijos.

30. augustā jau pulksten 7.00 sāksies “Rīta Panorāmas” speciālizlaidums, kurā tiks paziņoti pirmie rezultāti, savukārt pulksten 18.20 notiks diskusija par vēlēšanu rezultātiem.

Saturs krievu valodā

“Русское вещание” krievu satura redakcija jau no 13. augusta piedāvās projektu “Попутчики” – rubrika būs skatāma katru vakaru pulksten 19.00 ziņu raidījumā “Šovakar”. Tās ietvaros žurnāliste Diāna Spinu, Aleksejs Dunda, Sergejs Gerasimovs un Anastasija Djakonova dosies uz Rīgas mikrorajoniem, lai noskaidrotu iedzīvotāju noskaņojumu. Savukārt sarakstu līderu debates LTV7 notiks 20. un 27. augustā pulksten 19.35. Šajās debatēs varēs piedalīties partiju mēra amata kandidāti vai sarakstu 2. vai 3. numurs. 20. augustā debatēs piedalīsies politiskās partijas “Alternative”, Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!” – “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” un Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA), “Gods kalpot Rīgai”, partijas “KPV LV”, “Jaunās Saskaņas”, apvienības “Attīstībai Par!/Progresīvie” (AP!/PRO) un “Jaunās Vienotības” pārstāvji, savukārt 27. augustā - Zaļo un zemnieku savienības, sociāldemokrātiskās partijas “Saskaņa”, Latvijas Krievu savienības, Jaunās konservatīvās partijas, partijas “Vienoti Latvijai”, “Nacionālās savienības Taisnīgums”, Rīcības partijas un Centra partijas pārstāvji. Debates vadīs žurnālists Aleksejs Dunda.

Vēlēšanu dienā, 29. augustā, LTV7 būs vērojami ziņu speciālizlaidumi pulksten 13.00, 17.00 un 19.00, bet pulksten 21.50 sāksies Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu nakts – Jekaterina Safronova un Aleksejs Dunda kopā ar viedokļu un partiju līderiem diskutēs par vēlēšanu norisi un gaidīs pirmos rezultātus. Savukārt pēcvēlēšanu dienā, 30. augustā, pulksten 19.00 būs vērojams ziņu speciālizlaidums par vēlēšanu rezultātiem.

Portāls LSM.lv

Sabiedrisko mediju portālā LSM.lv ir pieejams ne vien viss Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio veidotais vēlēšanu saturs, bet arī īpašā vēlēšanu sadaļa. Arī šoreiz portāls sadarbībā ar domnīcu “Providus” radījis “Mēru šķirotavu”. Kā vēlēšanu sadaļa, tā “Mēru šķirotava” ir pieejama gan latviešu, gan krievu valodā. Portāls apkopos deputāta amata kandidātu viedokļus dažādos jautājumos, un iedzīvotāji var brīvi iepazīties ar kandidātu viedokļiem. Jāpiezīmē, ka katram politiskajam spēkam ir brīva izvēle, vai šo iespēju izmantot.

Vēlēšanu rezultāti

Provizoriskie rezultāti, CVK dati no 156 iecirkņiem no 156

Dati: CVK. Atjaunots: 30.08. 10:11

Provizoriskais mandātu sadalījums

Neoficiālie aprēķini, balstoties uz provizoriskajiem CVK datiem no 156 iecirkņiem no 156

Dati: CVK. Atjaunots: 30.08. 10:11

18 vietas Attīstībai/Par!, "PROGRESĪVIE"
12 vietas "Saskaņa" sociāldemokrātiskā partija
10 vietas Jaunā VIENOTĪBA
7 vietas Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", Latvijas Reģionu Apvienība
5 vietas Partija "Gods kalpot Rīgai"
4 vietas Jaunā konservatīvā partija
4 vietas "Latvijas Krievu savienība"
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti