Pirmizrādi piedzīvos Rūdolfa Miķelsona filma «Ļaunuma atspulgs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Kinoteātrī „K.Suns" 10.janvārī pulksten 19.30 pirmizrādi piedzīvos Rūdolfa Miķelsona jeb Minga filma „Ļaunuma atspulgs".

Filma sākas ar parastu ballīti, kuru neviens no pusaudžiem - filmas varoņiem vairs neaizmirsīs, jo pēc konflikta izcelšanās Rinalds piekauj un nosit Ināru, vienu no saviem biedriem. Nākamā diena uzaust paģirās un apziņā par nodarītā smagumu. Pakāpeniski par Ināra nāvi uzzina arvien vairāk cilvēku. Ināra līķis jānozūmē.

Galvenajās lomās Dāvis Ruņģēvics, Austris Pavlovs, Edgars Lūžnieks, Ēriks Dūzelis, Diāna Krauze, Sintija Erkevica, Ilze Grosvalde, Lizete Kļaviņa un citi.

"Ļaunuma atspulga" pirmizrāde vairākkārt tika pārcelta, taču tagad filma ir pabeigta un jaunais režisors gatavs to nodot skatītāju vērtējumam. Iepriekš pēc Rūdolfa Miķelsona filmas scenārija režisors Lauris Gundars veidojis izrādi „Minga rēgi", kas izpelnījās „Spēlmaņu nakts" balvu kategorijā „Gada izrāde bērniem vai jauniešiem", bet Jurģis Spulenieks par Edžiņa lomu izrādē "Indrāni" Latvijas Nacionālajā teātrī un lomām izrādē "Minga rēgi" Teātrī TT saņēma „Spēlmaņu nakts" balvu kategorijā „Gada jaunais skatuves mākslinieks".

Rūdolfs Miķelsons jeb Mings kļuva plašāk pazīstams pēc režisora Roberta Rubīna dokumentālās filmas „Kā tev klājas, Rūdolf Ming?" (Podnieka studija, 2010), kurā atspoguļoti tolaik vēl 13 gadus vecā Rūdolfa centieni kino jomā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti