Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas vēstnieku NATO Māri Riekstiņu.

Rīta Panorāma

Latviešu kalēji pārsteidz pasauli

Intervija ar dokumentālās filmas " Pazust Latgalē" veidotājiem

Pirmizrādi piedzīvos piedzīvojumu filma «Pazust Latgalē»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

30. janvārī plkst. 20 kinoteātrī „Splendid Palace” un 31. janvārī plkst. 17 Latgales vēstniecībā „Gors” pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma "Pazust Latgalē".

Kaspars Alksnis, viens no filmas producentiem un režisoriem,  LTV raidījumā „Rīta Panorāma” stāsta, ka doma par filmu radusies, līdz ar ideju apceļot Latviju – nekur tālu nebraukt ārpus robežas, bet saprast, kas mums te ir. 

Patriotiska un vienkārša ideja,” uzsver Alksnis.

„Viens busiņš, astoņi ekstrēmo sporta veidu pārstāvji, 12 dienas, 30 pilsētas un 1200 nobraukti kilometri,” - tā savukārt teikts filmas pieteikumā. Filmā “Pazust Latgalē” pašmāju ekstrēmo sporta viedu pārstāvji viesojas lielākajos skeitparkos, pulcē vietējos braucējus, rāda paraugdemonstrējumus un palīdz apgūt trikus.

Kaspars Alksnis stāsta, ka filmu nosacīti var iedalīt četrās līdzvērtīgās daļās – pārvietošanās busiņā, skaistā daba, ekstrēmie triki un cilvēki. Režisors un producents Gusts Ošmucnieks papildina, ka ar filmu viņi gribējuši parādīt, ka ekstrēmo sporta veidu pārstāvji spēj adaptēties arī citā vidē. Ar filmas starpniecību puiši vēlējās ne tikai popularizēt aktīvu dzīvesveidu, bet arī parādīt jauniešiem, ka nemaz nevajag doties prom no Latvijas, lai labi pavadītu laiku un nodarbotos ar sev tik ļoti tuvām lietām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti