Kultūras ziņas

Radošais process. Melodrāma. Vecmāmiņa.

Kultūras ziņas

Jānis Bukums: rokmūzika ir Latvijas "Nokia"

Jauna ģimenes filma – "Vecā dārza noslēpums"

Pirmizrādi piedzīvos Latvijā tapusī ģimenes filma «Vecā dārza noslēpums»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Sestdien, 19. janvārī, pirmizrādi piedzīvos jauna ģimenes filma “Vecā dārza noslēpums”. Filmas veidotāji sola aizraujošu piedzīvojumu stāstu ar ļaundaru ķeršanu, brīnumainiem tehniskiem risinājumiem un četriem labiem draugiem, kuri ir gatavi darīt vistrakākās lietas, lai nosargātu savu spēļu vietu – kādu noslēpumainu dārzu.

Filma “Vecā dārza noslēpums” tapusi studijā “Forma”, kura iepriekš producējusi tādas skatītāju iemīļotas ģimenes filmas kā “Mazie laupītāji”, “Ūdens bumba resnajam runcim” un “Vectēvs, kas bīstamāks par datoru”. Ar ko kino veidotāji sola pārsteigt šoreiz?

“Vecā dārza noslēpums” ir viens tāds izklaides gabals – tieši šajā žanrā, kur ir visi elementi, kas ir vajadzīgi un kas ir arī patiesībā pierasti bērnu izklaides filmās – ir draudi, ir ļaunie, ir viltības,” stāsta režisors Olafs Okonovs.

Filmas scenārija autors ir Mihkels Ulmans, viens no atzītākajiem bērnu filmu scenāristiem Igaunijā. “Viņš ir pieredzējis bērnu filmu scenāriju rakstīšanā, seriālu scenāriju rakstīšanā, uzrakstījis populārāko gabalu Somijas un Igaunijas bērnu filmu vēsturē. Un nu mēs tur pielikām klāt Latvijas elementus. Filmai jābūt ir par to, kas ir saistīts ar vietējiem, tāpēc tā mistika mums pārvēršas par VEF vēstures stāstu,” atklāj režisors.

Filma vēsta par bērnu četrotni, kura nejauši uzzina, ka viņu iemīļotā spēļu vieta – starp blokmājām ieslēpies vecs dārzs – drīzumā tiks pārvērsta lielveikala būvlaukumā. Bērni nolemj aizstāvēt dārza saimnieku Armandu, kurš nevēlas no savas zemes šķirties. Notikumiem attīstoties, izrādās, ka dārzs slēpj ne vienu vien noslēpumu, un lielveikala būvniekam Kārlim patiesībā ir gluži citi mērķi.

“Darbs ar četriem bērniem vienlaicīgi, tas bija mūsu visu lielākais izaicinājums, jo viņi visi ir ļoti dažādi, viņiem katram ir savs raksturs, savas idejas par to, kas ir svarīgi, kas ir jādara tagad un vai ir jādara tas, ko liek, un cik ātri ir jāsavācas un jāpieslēdzas. Tas, protams, bija laiks, līdz viņi sarada kopā, bet tad, kad viņi bija saraduši, tad bija tā (..) – kad mēs nofilmējām pēdējo ainu, bērni sāka raudāt un teica, ka viņi negrib, lai tas beidzas. Kaut gan tas bija ļoti, ļoti smags darbs, bet tad man likās, ka mēs tomēr ar Olafu izdarījām visu pareizi. Un arī visa pārējā komanda, protams,” stāsta režisore Gunita Groša.

Četru bērnu lomās iejutušies Emīlija Jakubāne, Roze Baumane, Emīls Pohorželskis un Niks Rapšs.

“Kad bija kastings vēl joprojām, tad atnāca kāds vīrietis Olafs Okunovs, un es tajā laikā nezināju, ka viņš ir režisors. Un tā bija.. Ja es zinātu, ka viņš ir režisors, es noteikti uzvestos savādāk, bet laikam bija labāk, ka es nezināju to,” saka jaunā aktrise Roze Baumane.

Par to, kā četriem bērniem izdevās nosargāt veco dārzu un kādus noslēpumus glabāja VEF inženiera Armanda slepenā istaba, skatītāji varēs pārliecināties jau filmas pirmizrādē sestdien, bet no 25. janvāra “Vecā dārza noslēpums” būs skatāms kinoteātros visā Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti