Panorāma

Turpinās akcija "Uzlabosim glābēju ikdienu"

Panorāma

DP sākusi kriminālprocesu par iespējamu balsu pirkšanu par labu Dz.Zaķim

A.Gaujas filmas "Izlaiduma gads" pirmizrāde

Pirmizrādi piedzīvos filma «Planēta Dzintars» un «Izlaiduma gads»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ceturtdien, 9. oktobrī, pirmizrādi piedzīvos režisora Uģa Oltes dokumentālā filma "Planēta Dzintars" un Andra Gaujas spēlfilma "Izlaiduma gads".

Uz LTV raidījuma “Dzintara pusē” 12 sērijām balstītais "VFS Films" kinodarbs piedzīvos pirmizrādi "Splendid Palace" Mazajā zālē plkst. 18. Filmā divi latviešu ceļotāji, Gustavs Terzens un Marta Selecka, kliedē priekšstatu par dzintaru kā arhaisku kultūrvēsturisku reliktu un veido moderno dzintara identitātes tēlu. Izrādās, dzintars var būt vērtīgāks par zeltu, mūsdienās kļūstot neaizvietojams daudzās jomās. Iespējams, Baltijas jūras austrumu piekrastes civilizācijas stūrakmens ir gatavots no tīra sukcinīta. Un galvenais – dzintars joprojām ir ideāls mainīšanās simbols, šoreiz pieredzes un kultūras jomās. 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Filmas "Planēta Dzintars" pamatā ir raidījumu cikls „Dzintara pusē”, kas tapis Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas tematiskās līnijas „Dzintara ādere” ietvaros.

Savukārt Andra Gaujas debijas spēlfilma “Izlaiduma gads" Latvijas pirmizrādi piedzīvos “Kino Citadele” plkst. 19, kinoteātra 1.auditorijā. Paralēli notiks seanss 10.auditorijā plkst. 20, uz kuru ikviens vēl var iegādāties biļetes.

Filma "Izlaiduma gads" plašākas sabiedrības uzmanību piesaistīja ar pirmizrādēm prestižos starptautiskos kinofestivālos Kanādā, Norvēģijā un Krievijā, kā arī vērienīgām vietējām sociālām kampaņām. Sākot no 10. oktobra, filma “Izlaiduma gads” Latvijā tiks izrādīta vairāk nekā 100 dažādās vietās visos novados.

Filma ir stāsts par jaunu skolotāju Zani, kas pēc piedzīvotas vilšanās personiskajā dzīvē visu enerģiju velta savai audzināmajai klasei, taču aiziet par tālu - ekskursijās un mājas ballītēs pakāpeniski izzūd robeža starp skolotāju un skolniekiem, un Zane nonāk sarežģītā personisko attiecību mezglā.

Filma “Izlaiduma gads” ir veidota vairāk nekā četrus gadus, un tās ražošana aptver piecas valstis. Filma ir uzņemta Latvijā, Francijā un Krievijā, filmas montāža veikta Igaunijā, bet attēla un skaņas pēcapstrāde - Indijā. Četru gadu laikā notikušas gan ziedošanas akcijas, gan dažādas netradicionālas sociālas kampaņas.

Kā iepriekš jau vēstīts, filmas pasaules pirmizrāde notika 27. augustā prestižajā Monreālas Pasaules filmu festivālā, savukārt Eiropas pirmizrādes notika vienlaicīgi Bergenas Starptautiskajā kinofestivālā Norvēģijā un filmu festivālā “Kinošok” Krievijā. Šobrīd filma tiek gatavota izrādīšanai Čikāgas Starptautiskajā kinofestivālā, kas ir viens no lielākajiem festivāliem ASV.

Scenārija autori: Lauris Gundars un Andris Gauja, operators Aleksandrs Grebņevs, māksliniece Ilze Kauliņa, producenti: Guna Stahovska un Andris Gauja. Filmā sadarbojas profesionāli aktieri (Inga Alsiņa-Lasmane, Gatis Gāga, Liena Šmukste, Marina Janaus, Ivars Auziņš, Andrejs Smoļakovs u.c.) ar Rīgas skolu jauniešiem bez iepriekšējas aktiera pieredzes (Mārcis Klatenbergs, Ieva Apine, Edgars Siliņš u.c.).

Filmas producējošā studija ir "Riverbed" (Latvija) sadarbībā ar "Mojo Raiser Production" (Latvija) un "Horosho Production" (Krievija).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti