Pirmizrādi piedzīvos filma par Ešenvalda simfonijas tapšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Kinoteātrī „Splendid Palace” 14. novembrī festivāla „Lielais Kristaps” ietvaros notiks filmas „Ziemeļu gaisma. Komponista dienasgrāmata” Latvijas pirmizrāde.

Filmas režisors ir Renārs Vimba, kurš kopā ar komponistu Ēriku Ešenvaldu devās ziemeļblāzmas meklējumos, lai taptu simfonija. Filma vēsta par komponista ceļu no idejas par simfoniju līdz skaņdarba pirmatskaņojumam. Par ceļu, kas ziemeļblāzmas un iedvesmas meklējumos vijas cauri Arktikas tālēm Norvēģijas ziemeļos, Islandē, Grenlandē un Aļaskā. Savdabīgs road movie, kurā mākslinieka ekspektācijas saduras ar realitātes prozaismu.

Simfonijas „Ziemeļu gaisma” pirmatskaņojums Latvijā notika 2015. gada aprīlī, multimediālā uzveduma pirmatskaņotājs un producents bija Valsts akadēmiskais koris „Latvija”.

Simfonijas tapšanas procesā komponists vāca folkloras materiālus par ziemeļblāzmu dažādu tautu folklorā, tikās ar stāstniekiem no Norvēģijas, Somijas, Aļaskas, Grenlandez, Jakutijas, Igaunijas, Latvijas un citām valstīm. Simfonijas tapšanas laikā piedzīvoti arī dažādi komiski pārpratumi un ķibeles.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti