Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Rīgas Doma meiteņu koris TIARA svinēs 20 gadu jubileju

Intervija ar Guntu Slogu un Kristīni Želvi

Pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma par Vairu Vīķi-Freibergu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Otrdien, 28. novembrī, Latvijas Televīzija saviem skatītājiem plkst.21.15 LTV1 ēterā piedāvās pirmizrādi - dokumentālo filmu “Vienmēr prezidente”. Tas ir stāsts par Valsts prezidenti (1999-2007) Vairu Vīķi-Freibergu, kura 1.decembrī svinēs savu 80.dzimšanas dienu.

“Vaira Vīķe-Freiberga ir ievērojamākā sava laika politiķe, kura ne tikai palīdzēja atgriezties Latvijai Eiropā, bet turpina iedvesmot cilvēkus arī šodien,” uzsver filmas autori.

Latvijas Televīzijas filmēšanas grupa prezidentes jubilejas gadā vairākkārt intervēja prezidenti un viņas laikabiedrus, kā arī sekoja līdz viņas publiskajām aktivitātēm. V.Vīķes-Freibergas  darba grafiks ir blīvi saplānots, un viņa turpina aktīvi tikties gan ar vietējiem iedzīvotājiem, gan līdzdarbojas virknē starptautisku organizāciju.

"Prezidente arī savā 80.gadskārtā nav rāma pensionāre, kas rimti atskatās uz saviem dzīves sasniegumiem,” atzīst filmas veidotāji.

Intervijās V.Vīķe-Freiberga atklāti stāstīja par grūtākajiem lēmumiem, kādi bija jāpieņem savas prezidentūras laikā. Tāpat prezidente dalījās emocionālos stāstos par traģiskākajiem savas dzīves notikumiem, kā arī ļāva filmas autoriem būt klāt ģimenes svētkos un sarunās ar saviem līdzgaitniekiem un komandu.

“Vienmēr prezidente” ir multimediāls projekts, jo līdzās filmai virkne rakstu un videomateriālu, kas sniedz visaptverošu priekšstatu par V.Vīķes-Freibergas veikumu, būs pieejami sabiedrisko mediju portālā LSM.LV.

Filmas režisore – Kristīne Želve, redaktore – Gunta Sloga, vadošais operators – Andris Priedītis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti