Pirmizrādi piedzīvos «Animācijas brigādes» pirmā pilnmetrāžas filma «Lielais Indriķis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šī gada februārī pirmizrādi piedzīvos jaunā filmu studijas "Animācijas brigāde" pilnmetrāžas leļļu animācijas filma "Lielais Indriķis". Filmas garums ir 75 minūtes, filmas tapšanā izveidotas aptuveni 150 jaunas lelles, un radošā komanda pie filmas veidošanas strādājusi vairāk nekā divus gadus, informēja studijas pārstāvji.

Filmas sižets ir balstīts uz filmu studijas vadītāja Māra Putniņa grāmatu "Mežonīgie Pīrāgi un Lielais Indriķis", kuras pamatā ir stāsts par patriotismu un mīlestību pret savu dzimteni. "Lielais Indriķis" ir pirmā "Animācijas brigādes" pilnmetrāžas filma.

Filmas producents un mākslinieks Māris Putniņš norādīja, ka Krievijas īstenotā kara Ukrainā dēļ filma Latvijas skatītājiem kļuvusi aktuālāka: "Filmas stāstā ir atsauces uz Krievijas cara Ivana Bargā iebrukumu Livonijā 16. gadsimtā, jo arī filmas varoņi cīnās pret iebrucējiem, lai atbrīvotu savu dzimto zemi. Mēs nezinām, cik ilgi turpināsies karš kaimiņos, taču tas, ko mēs varam darīt tagad, ir veicināt bērnu un jauniešu interesi par vēsturiskiem notikumiem un stiprināt viņu patriotisma sajūtas."

Visai filmas tapšanas komandai ir ilggadēja pieredze animācijas filmu veidošanā – kopš 1990. gadu sākuma filmu studijā ir tapušās gandrīz 200 leļļu animācijas filmas. Filmas "Lielais Indriķis" producents un mākslinieks ir Māris Putniņš, režisors – Jānis Cimmermanis, operators un montāžists – Ēvalds Lācis, skaņu operators – Anrijs Krenbergs, datorgrafikas un vizuālo efektu mākslinieks – Andris Gailītis, video inženieris – Andris Zemītis.

Filmu studija "Animācijas brigāde" ir visilgāk pastāvošā animācijas studija un vienīgā leļļu animācijas studija Latvijā. Studijā ir izveidotas simtiem lelles, kuras ar rokām darinājuši talantīgi meistari ar daudzu gadu pieredzi leļļu kinofilmu attīstīšanā. Liela daļa no tām ir saglabājušās un izvietotas lielā leļļu izstādē studijas telpās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti