Kultūras ziņas

"LNSO vasarnīcas" skanīgie akordi

Kultūras ziņas

Telefonsaruna ar Inesi Zīli

Paukošana kā māksla īsfilmā "En Garde!"

Pirmizrādi piedzīvo īsfilma par paukošanas mākslu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rīgas kinoteātrī "K. Suns" pirmdien, 28. augustā, vakarā pirmizrādi piedzīvos īsmetrāžas spēlfilma “En Garde!” par paukošanas mākslu, azartu un sportisko garu. Filmas nosaukumā izmantots šī sporta veida sacensību sākuma izsauciens “En Garde!”, ko varētu tulkot kā “Aizsargājieties!”. 

Ko mēs zinām par paukošanas mākslu?! Lai atklātu šī sporta veida skaistumu, smalkumu un sportisko stāju un pašdisciplīnu, jaunais režisors Daniels Joffe uzņēmis īsmetrāžas spēlfilmu “En Garde!”.

"Mēs izvelējāmies paukošanu, jo šis sporta veids šeit Latvijā ir ļoti labā līmenī. Mēs uzzinājām, ka Latvijai ir 4. vieta U-20 kategorijā, kur puiši pasaules čempionātā to ieguva, un par to nebija tik daudz dzirdams.

Un ar šo formu – kino, kas ir māksla, mēs gribējām parādīt, cik šis sports ir unikāls. Tad mēs izveidojām stāstu. (..)

Tas stāsts, galvenā ideja, ka aiz paukošanas maskas var paslēpt visas emocijas, bailes, vienalga ko un nerādīt to savam pretiniekam," stāsta Joffe.

Filmā galveno varoni atveido Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris Ņikita Voroņins, kura varonim filmas autori apzināti devuši pasaulē atpazīstamu un Latgalē populāru uzvārdu Rotko.

Kaut arī šovakar filma piedzīvos pirmizrādi, uz lielā ekrāna tā jau ir demonstrēta. Šovasar filma piedalījās 5. starptautiskajā īsfilmu kinofestivālā “Open Place”, kurā saņēma Rēzeknes pilsētas domes balvu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti