Rīta Panorāma

Dokumentālās filmas "Rīgas Gidons" pirmizrāde

Rīta Panorāma

LNB atklāj starptautisku izstādi "1514.Grāmata.2014"

Dokumentālās filmas "Rīgas Gidons" pirmizrāde

Pirmizrādi piedzīvo dokumentālā filma par Gidonu Krēmeru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 2. līdz 5.jūlijam Rīgā un Siguldā norisināsies kamerorķestra "Kremerata Baltica" festivāls "Rīgas zvaigznes". Festivāls tiks atklāts 2.jūlija vakarā kinoteātrī "Splendid Palace" ar kinovakaru "Rīgas Gidons", kurā tiks atspoguļota izcilā vijolnieka rīdzinieka Gidona Krēmera dzīve un darbs dokumentālajā un mākslas kino.

"Man ir gandarījums, ka filma ir stāsta par Gidona saistību ar Rīgu, par viņa vietu plašajā pasaulē, ka tur ir viņa "asinsgrupas" cilvēki," par filmu "Rīgas Gidons" stāsta kinorežisore Laima Žurgina. Viņa norāda - filmu nācies veidot no "otrreizējām izejvielām": foto, kino un video arhīvu materiāliem, jo Gidonam Krēmeram ir raksturs, un filmēšanai viņš tik ļoti nemaz neļāvās, bet arī režisorei ir raksturs, un viņa filmas ideju īstenoja.

Emocionāli piepildīta epizode ir Gidona Krēmera koncerts kopā ar vijolnieci Tatjanu Grindenko, Krēmera bijušo dzīvesbiedri. "Tā ir tāda dvēseļu saskaņa mūzikā. Paldies Dievam, tā ir iemūžināta. Kaut kas dzīvē sagriežas, ka katrs aiziet uz savu pusi, bet tomēr muzikālā draudzība un saprašanās ir palikusi," saka kinorežisore Laima Žurgina.

Dokumentālās filmas "Rīgas Gidons" pirmizrāde notiks 2.jūlijā plkst. 20 kinoteātrī "Splendid Palace".

Kā vēstīts iepriekš, "Kremerata Baltica" festivālā "Rīgas zvaigznes" šogad izskanēs četri koncerti, kas pulcēs izcilus pašmāju māksliniekus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti