Pirmizrādi Latvijā piedzīvos kopražojuma filma «Divas sievietes»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgas Starptautiskajā kinofestivālā kinoteātrī "Splendid Palace" 10.decembrī plkst. 17 notiks "Lielajam Kristapam" nominētās spēlfilmas "Divas sievietes" pirmizrāde Latvijā.

Filma ir Krievijas, Lielbritānijas, Francijas un Latvijas kopražojums. Filmas režisore ir Vera Glagoļeva, producentes Natālija Ivanova ("Horosho Production"), Žans Mišels Rejs ("Rezo Films") un Antra Cilinska ("Jura Podnieka studija"). Filmas scenārija autores ir Vera Glagoļeva un Olga Pogodina-Kuzmina.

Pilnmetrāžas spēlfilma "Divas sievietes" veidota pēc Ivana Turgeņeva lugas "Mēnesis uz laukiem" motīviem.

Krievijas lauki, 19.gadsimta beigas. Natālija - bagāta krievu muižnieka Arkādija Islajeva sieva, Vera - viņas audžumeita. Abas iemīlas Beļajevā, jaunā un naivā studentā, kurš vasarā piepelnās, strādājot par Natālijas dēla skolotāju. Pēkšņi Rakitins, Natālijas sens draugs, kurš ilgu laiku ir slēpis savas jūtas pret Natāliju, tās atklāj un nespēj klusi noraudzīties notiekošajā. Emocijas ir sakāpinātas. Pēc šīm jūtu ugunīm pelni ir visapkārt.

Filma ieguvusi divas nominācijas nacionālajā filmu festivālā "Lielais Kristaps" - kā labākā minorās kopprodukcijas filma un labākā operatora nomināciju Gintam Bērziņam. Filma jau ieguvusi "Grand Prix" balvas festivālos "Zelta fēnikss" un "Amūras rudens".

Galveno lomu filmā atveido britu aktieris Reifs Fainss, pārējās lomās Ļizaveta Bogdanova, Bernds Moss, Anna Astrahanceva, Aleksandrs Balujevs, Larisa Malevannaja, Vasilijs Miščenko un citi.

"Divas sievietes" pēc pirmizrādes Rīgā kinoteātru regulārajā repertuārā nonāks 2015.gada janvāra beigās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti