Pirmizrāde Pētera Ķimeļa debijas filmai «Notikums Kālija parkā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas filmu maratona laikā 4.maijā kinoteātrī "Splendid Palace" pirmizrādi piedzīvos režisora Pētera Ķimeļa debijas filma "Notikums Kālija parkā".

Filma "Notikums Kālija parkā" ir viena no četrām Nacionālā kino centra 2014.gada konkursā finansētajām debitantu spēles īsfilmām. Filmēšana risinājās pagājušā gada vasarā Liepājā, Kuldīgā un Dundagā. Lielākā daļa filmas tika uzņemta "Liepājas metalurga" slēgtajā teritorijā, kurai ir vizuāli spēcīgs raksturs un noskaņa.

Filma stāsta par divu brāļu attiecībām un satuvināšanos. Tā ir klasiska un vispārsaprotama tematika, ko pieredzējis jebkurš, kam ir brālis vai māsa. Filmas tēma un problemātika tiek risināta modernā vidē - vieglo narkotiku vilinājums un vēlme pēc izklaides tiek pretnostatīta emocionālām attiecībām, kas ņem virsroku.

Nacionālā kino centra iniciatīva veidot atsevišķu konkursu debijas filmu finansēšanai tika īstenota pirmo reizi, bet turpinās arī šogad. "Notikums Kālija parkā" un režisores Agneses Laizānes debijas filma "Spoguļvīrs" būs pirmās filmas, kas uz ekrāna nokļūs tieši ar minētās iniciatīvas atbalstu.

Īsfilmas lielā mērā uzskatāmas par režisoru vizītkartēm, pretendējot uz garo formātu. Režisors Pēteris Ķimelis nenoliedz, ka filmēšana bijusi izaicinājums, it īpaši darbā ar aktieriem.

Galvenās lomas filmā atveido jaunais aktieris Toms Treinis un Uga Lūsis. Filmas operators ir Andrejs Rudzāts. Filma tapusi studijā "FA Filma", producente Madara Melberga.

Filmu pēc pirmizrādes seansos varēs noskatīties Kaņepes kultūras centrā Rīgā.

Kā vēstīts, 4.maijā kinoteātrī "Splendid Palace" norisināsies tradicionālais Latvijas filmu maratons.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti