Rīta Panorāma

Intervija ar Raimondu Graubi

Rīta Panorāma

Intervija ar Ināru Kehri un Jāni Holšteinu-Upmani

Dokumentāla filma par Rīgas Doma kora skolu

Pirmizrāde filmai par Rīgas Doma kora skolu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

30.aprīlī kinoteātrī “Forum Cinemas” pirmizrādi piedzīvos režisores Adriānas Rozes dokumentālā filma "Skaņdarbs korim, klavierēm un fizikai". Filma par izvēli sekot aicinājumam vai talantam tapusi kā savdabīga dāvana Rīgas Doma kora skolai, kura šogad svin savu 20 gadu jubileju.

"Ideja filmai un skolas jubileja sakrita vienlaicīgi. Filma nav tik daudz par skolu, kā par notikumiem, kas tajā norisinās – par lēmumiem, kuri mums visiem kādreiz jāpieņem. Es filmā necentos dot atbildi, kas ir jāizvēlas – katram būs cits risinājums,” intervijā Latvijas Televīzijas “Rīta Panorāmai” stāsta Adriāna Roze, kura pati savulaik absolvējusi Rīgas Doma kora skolas vakara nodaļu.

Filmas darbība norisinās Rīgas Doma kora skolā un seko tās audzēkņu ikdienai, kuri atšķirīgos veidos izdzīvo un pieņem lēmumus par savu nākotni - turpināt izglītību mūzikā vai arī pieņemt radikālu lēmumu, pievēršoties eksaktām studijām. Filma ir atgādinājums, ka talants ne vienmēr ir cilvēka aicinājums un izvēle par labu vienam vai otram ir katra paša ziņā.

Filma ir emocionāls skaņu celiņš pārdomu brīdim, kas ir sarežģīts neatkarīgi no tā, vai esi bērns vai pieaugušais. Ar filmu vēlos atgādināt, kā tas ir - pieņemt šo lēmumu -, un varbūt kādu motivēt izvēlēties nevis pragmatisko ceļu, bet riskēt un sekot sirdsbalsij,” piebilst režisore. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti