Panorāma

Vēl mēģinās koriģēt gāzes tirgus atvēršanu

Panorāma

Bērni savaino acis ar petardēm

Pirmizrāde "Hermanis" šovakar 21.15 LTV1

Pirmizrāde dokumentālajai filmai par Alvi Hermani

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

5. janvārī Latvijas Televīzijā plkst. 21.15 pirmizrādi piedzīvos Anda Miziša un Mārītes Balodes dokumentālā filma “Hermanis”. Tā vēsta par režisora Alvja Hermaņa daiļradi un svarīgākajiem notikumiem viņa 50.jubilejas gadā.

Nekad agrāk Alvis Hermanis žurnālistus nav aicinājis viesoties savā mājā. Šajā filmā varēsim iepazīt starptautiski pazīstamo teātra un operu režisoru kā ģimenes cilvēku un uzzināt, kā ikdienas dzīve un lēmumi ietekmē un veido viņa profesionālo redzējumu.

"Mūsu uzstādījums bija paskatīties pamatīgi un gruntīgi, kas tad ir Hermanis mums, latviešiem, un Eiropai šodien," saka filmas režisors Andis Mizišs, stāstot, ka pārsteidzošākā bijusi režisora dzīves sakārtotība.

“Alvja Hermaņa iestudējumu ģeogrāfiskā amplitūda ir plaša. Darbs pie filmas bija ļoti intensīvs. Sekojām viņam ne tikai Rīgā, bet arī Zalcburgā, kur tapa atkārtotais iestudējums Džuzepes  Verdi operai “Trubadūrs”, Vīnē, kur rudens sezona Burgteātrī tika atklāta ar Nikolaja Gogoļa “Revidentu”, kā arī Parīzē, kur Bastīlijas operā nesen notika Hektora Berlioza dramatiskās leģendas “Fausta pazudināšana” pirmizrāde. Janvārī un februārī taps filmas versija starptautiskajam tirgum, kas būs 52 minūtes gara, un patlaban notiek sarunas par tās izplatīšanu Eiropas TV kanāliem,” stāsta LTV Kultūras redakcijas vadītāja un filmas producente Ieva Rozentāle.

LTV veidotā dokumentālā filma “Hermanis” sniedz nebijušu iespēju uzzināt Mihaila Barišņikova domas par Alvi Hermani saistībā ar viņa veidoto un starptautisku skanējumu ieguvušo izrādi “Brodskis/Barišņikovs”, kā arī skatīt unikālus kadrus no izrādes mēģinājuma.

Tikpat ekskluzīvi ir arī Vīnes Burgteātrī filmētie kadri ar fragmentiem no izrādes “Revidents”, kurus būs iespēja salīdzināt ar fragmentiem no pašmāju Jaunā Rīgas teātra tāda paša nosaukuma izrādes. Savukārt, iestudējums Parīzes Bastīlijas operā – Berlioza dramatiskā leģenda “Fausta pazudināšana” - bija lielformāta inscenējums ar globālu un izaicinošu jautājumu pasaulei pēc terorakta Parīzē: “Kas notiks ar Zemi un vai mums no tās jādodas prom?”.

Filma “Hermanis” ir apjomīgs un vērienīgs Latvijas Televīzijas darbs ar ārzemju teātru un mākslinieku piesaisti.

Filmas autori: žurnāliste Mārīte Balode, režisors Andis Mizišs un operators Aldis Šēnbergs. Filmas producente - Ieva Rozentāle.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti