Kultūras ziņas

Līdz piektdienai – balsojiet par mīļāko grāmatu!

Kultūras ziņas

Gatavojas XI Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem

"Latvijas koda" īsfilma "Vilciens pienāk 20:14"

Pirmizrāde cikla «Latvijas kods» īsfilmai «Vilciens pienāk 20:14»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

12.novembra vakarā Latvijas Televīzijas (LTV) pirmajā kanālā dokumentālo īsfilmu ciklā "Latvijas kods" pirmizrādi piedzīvos Dainas Zviedres filma "Vilciens pienāk 20:14".

Gluži kā sabiedrības virzībai uz priekšu ir savi atskaites punkti, tā arī vilciens pārvietojas no stacijas uz staciju. Pasažieri ir visraibākā publika - dažādi noskaņojumi, profesijas, tautības. No vairāku gadu laikā safilmētā materiāla filmai režisore Daina Zviedre un operators Jānis Katlaps ir atlasījuši, viņuprāt, pašu vērtīgāko.

"Ja mēs redzētu tikai tos cilvēkus, ko pat nepamanām ikdienā, tas neraksturotu sabiedrības buķeti pilnībā. Mēs atlasījām pēc iespējas interesantākus tēlus, bieži vien komiskus," stāsta filmas "Vilciens pienāk 20:14" režisore Daina Zviedre.

Dokumentālais kino bieži vien balansē uz varoņu privātuma pārkāpšanas robežas. Izņēmums nebūtu arī šī filma, taču autorei par to ir savi pretargumenti.

"Mūsdienu laikmetā, kad ir pieejamas jebkādas tehnoloģijas, var filmēt jebko. Mēs to darījām ar profesionālāku tehniku. Taču tas neatšķiras no tā, ko safilmē ar telefonu un ieliek "soctīklos". Es tur nesaskatu nekādus ētikas pārkāpumus," norāda Daina Zviedre.

Filmas veidotājai Daina Zviedrei šī ir debijas filma. Pagaidām kino viņa sauc par savu aizraušanos.

Kā jau esam vēstījuši, filmu konkurss "Latvijas kods" šogad notiek otro reizi. Tas tiek rīkots sadarbojoties LTV, Valsts Kultūrkapitāla fondam un Nacionālajam kino centram. LTV1 "Latvijas koda" filmas skatāmas līdz 18.novembrim ar visu filmu atkārtojumu 22.novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti