Pieminot Veltu Līni 90.jubilejā, LTV ēterā «Cīrulīši» un «No bitēm neko nevar zināt»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pieminot izcilo latviešu aktrisi Veltu Līni, LTV1 aktrises 90. jubilejā demonstrēs filmu „Cīrulīši” un videofilmu par skatuves mākslinieci - „No bitēm neko nevar zināt”.

Aktrises Veltas Līnes piemiņai LTV1 28. augustā, pulksten 21.20, demonstrēs režisora Oļģerta Dunkera 1980. gada mākslas filmu „Cīrulīši”, kurā līdzās skatuves leģendai Veltai Līnei piedalās arī citi talantīgi, skatītāju iemīļoti aktieri - Juris Lejaskalns, Vija Artmane, Uldis Dumpis, Lilita Ozoliņa, Anda Zaice, Astrīda Kairiša.

“Cīrulīši” ir dzimtas stāsts par atmiņām un atvadīšanos no pagātnes. Pēc vīra nāves Zelma „Cīrulīšos” palikusi viena - bērni jau lieli, aizgājuši pasaulē, katram sava dzīve. Un visiem negaidīts izrādās mātes lēmums palikt „Cīrulīšos”, kur pagājis viss viņas mūžs, kur pazīstams katrs koks un katra taka, kur viss glabā atmiņas par viņas dzīvi, par mirušo vīru, par gadiem, kad bērni bija mazi...

Trešdien, 28. augustā, pulksten 11.15 un 23.30, LTV1 skatītāji iepazīs skatuves mākslinieci Veltu Līni laikā, kad aktrisei piedāvāja iestudēt viņas pēdējo lielo skatuves darbu „Divas sirdis” Latvijas Nacionālajā teātrī un laikā, kad Velta Līne nosvinēja savu 80. dzimšanas dienu. Videofilmā kā bišu stropā apkopotas aktrises mūža spilgtākās epizodes dažādu laiku iestudējumos – „Žanna D' Arka”, „ Anna Kareņina”, „Māls un porcelāns”, „Kaķu spēle”, „Aijā žūžū bērns kā lācis”, „Man 30 gadu”, „ Kamēliju dāma”.

Videofilmas skatītājiem būs iespēja redzēt mēģinājumu procesu izrādei „Divas sirdis” un ieklausīties aktrises pārdomās par teātri un dzīvi. Raidījums viesojas arī Veltas Līnes 80. dzimšanas dienas svinībās Baltezerā, kur mākslinieci sveic kolēģi – Latvijas Nacionālā teātra aktieri.

Kā ziņots, Latvijas Nacionālā teātra leģenda Velta Līne mūžībā aizgāja pagājušā gada decembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti