Rīta Panorāma

Intervija ar Andu Čakšu

Rīta Panorāma

Intervija ar Intaru Busuli

Intervija ar Pāvelu Griškovu un Ivo Briedi

Piektdien demonstrēs dokumentālo filmu par seriāla «Sarkanais mežs» tapšanu; klajā nācis arī «Rīgas Viļņu» speciālizlaidums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jau sestdien pie LTV skatītājiem nonāks jaunā daudzsēriju filma „Sarkanais mežs”, kurai pirmdien notika svinīga pirmo divu sēriju kino pirmizrāde kinoteātrī “Splendid Palace”. Filma tapusi divu gadu laikā, un jau piektdienas vakarā LTV demonstrēs dokumentālo filmu par “Sarkanā meža” tapšanu un aizkulisēm. Piektdien klajā nāk arī īpašais žurnāla “Rīgas Viļņi” izdevums, kas veltīts “Sarkanajam mežam”.

Daudzsēriju filmas stāsts risinās nacionālās pretošanās kustības laikā pēc Otrā pasaules kara, un scenārijā ietvertas gan reālas vēsturiskas personības, gan izdomāti tēli.

“Filmas pirmizrāde ir iemesls arī painteresēties par vēsturi. Šie materiāli cilvēkiem palīdz uzzināt vairāk par tautu un vēsturi,” sarunā ar LTV raidījumu “Rīta Panorāma” savu uzskatu pauda seriāla scenārists Ivo Briedis.

Seriāls vēsta par konkrētu laikposmu un spiegu spēlēm starp Rietumiem un Austrumiem, kur Latvijas pavalstnieki nonāca tādā kā ķīlnieku lomā. “Tas nav viegls stāsts,” atzīmēja scenārists, piebilstot, ka 12 sēriju garumā komanda centusies atgādināt – vēsture nav tikai melnbalts stāsts, tajā ir arī daudz pustoņu.

Savukārt aktieris Pāvels Griškovs, kas seriālā atveido Dubinu – savam raksturam gluži pretēju tēlu – pastāstīja: “Te nav stāsts par sliktajiem vai labajiem varoņiem vai tiem, kas cīnās par neatkarību, un tiem, kas vēlas to atņemt. Te ir stāsts par diviem atšķirīgiem viedokļiem, virs cilvēkiem ir marionešu vadītāji, kuri vēlas rezultātu. Tas ir interesanti, kā tu izkļūsti no situācijām – vai paliec par cilvēku vai par nodevēju, vai rūpējies par savu ģimeni.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti