Pie skatītājiem ierodas filma par mūsdienu verdzību «Oļegs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

2. oktobrī Latvijas pirmizrādi piedzīvos uz patiesiem notikumiem balstīts skaudrs stāsts par Latvijas nepilsoni, pēc profesijas miesnieku, kurš devies labākas dzīves meklējumos – strādāt gaļas kombinātā Beļģijā. Pavisam drīz galvenais varonis nokļūst bezcerīgā situācijā, jo viņa dzīvi sāk kontrolēt poļu noziedznieks. Kinoteātros visā Latvijā filma būs skatāma no 4. oktobra, paziņojumā medijiem informē pārstāvji.

Ik gadu no cilvēku tirdzniecības jeb modernās verdzības pasaulē cieš 25 miljoni cilvēku. Seksuālā izmantošana, piespiedu darbs, orgānu tirdzniecība un fiktīvas laulības ir tikai dažas no mūsdienu verdzības formām, kurām tiek pakļautas vīrieši, sievietes un bērni, tostarp Latvijas iedzīvotāji.

Lai gan 2018. gadā Latvijā reģistrēti tikai 23 cilvēku tirdzniecības upuri, reālais upuru skaits varētu būt daudzkārt lielāks, bet vēl vairāk Latvijas iedzīvotāju varētu būt pakļauti mūsdienu verdzībai ārzemēs.

"Oļegs pārstāv tos simtiem tūkstošu cilvēku, kuri šādi dzīvo. Tas nav tikai izmantotais latvietis Beļģijā vai igaunis Īrijā. Lai kāda būtu paša Oļega personība, neviens nav pelnījis nonākt zem tāda fiziskā un psiholoģiskā terora, kādu piedzīvo Oļegs. Katrs, kurš dzīvē piedzīvojis vardarbību no darba devēja, drauga, ģimenes locekļa vai mīlnieka, spēs identificēties ar Oļegu. Oļegu var raksturot kā nedrošu personību, tomēr spējīgu bezcerībā atrast risinājumu, pārvarēt sevi un rīkoties mērķtiecīgi. Šis stāsts ir līdz kaulam patiess un pavēsta vairāk par skaļiem manifestiem," paziņojumā stāsta režisors Juris Kursietis.

Galveno lomu filmā atveidos jaunais Lietuvas aktierskolas talants Valentīns Novopoļskis (Valentinas Novopolskis), otrā plāna lomās būs starptautisku atzinību ieguvuši poļu aktieri Dāvids Ogrodņiks (Dawid Ogrodnik), Anna Pročņaka (Anna Prochniak), Ādams Šiškovskis (Adam Szyszkowski) un Dailes teātra aktieris Jurijs Djakonovs. Filmā piedalīsies arī Guna Zariņa, Edgars Samītis un citi Latvijā pazīstami aktieri.

Filma "Oļegs” ir Latvijas filmu studijas "Tasse Film", Lietuvas, Francijas un Beļģijas kopražojums. Filma tapusi ar Nacionālā kino centra un Lietuvas Kino centra atbalstu, turklāt 2017. gada decembrī projekts saņēma līdzfinansējumu prestižajā Beļģijas filmu fondā "The Centre du Cinéma et de l'Audiovisuel", kur projekti līdzfinansējumam tiek iesniegti no visas pasaules.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti