Kultūrdobe

"Kultūrdobe". Zane un Vilis Daudziņi "Turbās" potē ābeles un pļauj kalmes

Kultūrdobe

Kultūrdobe. Dāvida sapņu dārzs Dāviņu pagastā

TV JAUNUMS! "Kultūrdobe". Dāvida sapņu dārzs Dāviņu pagastā

Pie skatītājiem atgriežas raidījums «Kultūrdobe»; pirmajā raidījumā – modes mākslinieks Dāvids

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas Televīzijā arī šovasar turpināsies kultūras raidījumu redakcijas veidotais, skatītāju iemīļotais raidījums “Kultūrdobe”. Žurnāliste Henrieta Verhoustinska dosies viesos pie kultūras personībām – dārza mīļotājiem, lai aprunātos gan par rosīšanos dārzā, gan viņu radošajām iecerēm.

Raidījuma vadītāja Henrieta Verhoustinska atzīst: “Dārzs ir cilvēka spogulis. Ļoti interesanti vērot mijiedarbi, meklēt, kā mākslinieka darbus ietekmējis viņa dārzs un otrādi – kā vidē ap viņu atspoguļojas cilvēka nodarbošanās. “Kultūrdobe” ir ļoti īpašs projekts. Uzsākot pirmo sezonu, manas zināšanas par dārzkopību nebija pat ābečnieka līmenī. Taču tikšanās ar brīnišķīgajiem pirmās sezonas dalībniekiem, viņu aizrautīgie stāsti man ļāva apgūt daudz jauna.

Nu varu teikt, ka dārzkopības jomā jau šo to zinu, turklāt, sākoties otrajai sezonai, man beidzot ir pašai sava dobe ar pāris augļu kociņiem, ogu krūmiem un peonijām.”

Arī jaunajā sezonā Henrieta Verhoustinska dosies ciemos pie kultūras personībām un mākslas pasaules pārstāvjiem, ļaujot skatītājiem ne tikai ielūkoties dārzos, bet arī sirsnīgās sarunās tuvāk viņus iepazīt.

Pirmajā raidījumā redzēsim viesošanos pie modes mākslinieka Dāvida Andrejeva un viņa sievas Antras; saruna notika maija vidū, kad vēl pavasarīgi ziedēja ābeles. Dāvida Andrejeva tērpi gan teātrī, gan modes skatēs vienmēr priecējuši ar perfektu šuvumu un drosmīgu krāsu gammu. To pašu var teikt par viņa sapņu dārzu Dāviņu pagastā – ainavu veido no bojāejas izglābti skuju un lapu kociņi, dīķī gleznaini pamīšus ar salātlapām atspīd puķudobes, lielā siltumnīcā omulīgi briest tomāti. Ievas slīgst pār Iecavas krastu, kur Dāvids Andrejevs ar sievu Antru dzer rīta kafiju.

Raidījuma idejas autore un vadītāja ir Henrieta Verhoustinska, režisore – Gunta Gaidamaviča, producents – Artis Dobrovoļskis.

“Kultūrdobe” skatāma no 26. jūnija sestdienās pulksten 20.45 LTV1 un REPLAY.lv, savukārt portālā LSM.lv būs atrodams plašs papildu saturs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti