Pērn pieaudzis kinoapmeklētāju skaits

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas kinoteātri aizvadītajā gadā spējuši palielināt skatītāju skaitu, vien dažos no tiem apmeklētāju skaits bijis mazāks nekā 2011.gadā, liecina Nacionālā kino centra informācija.

Lielāko kinoteātru apmeklētāju skaitu sasniedzis kinoteātris „Citadele”, 2012.gadā uzņemot 1,07 miljonus apmeklētājus, kas ir par 3,9% vairāk nekā gadu iepriekš. Šis kinoteātris piedāvā arī lielāko ekrānu skaitu, proti, 14 ekrānus, kopumā nodrošinot 3016 sēdvietas.

Otrs lielākais apmeklētāju skaits ir bijis kinoteātrim „Cinamon Alfa”, kas nodrošina astoņus ekrānus un 1355 sēdvietas. Šo kinoteātri pagājušajā gadā apmeklēja 372 289 skatītāji, bet trešais apmeklētākais kinoteātris bijis „Riga Plaza”, kurā filmas skatījušies 328 155 interesenti.

Ceturtajā vietā ar 153 218 skatītājiem ierindojas Daugavpils kinoteātris „Silver Screen Cinema”, bet Liepājas kinoteātris „Balle” ar 94 074 skatītājiem ierindojas piektajā vietā, taču Liepājas kinoteātris salīdzinājumā ar 2011.gadu ir piedzīvojis nelielu skatītāju skaita samazinājumu.

Rīgas kinoteātri „Splendid Palace” apmeklējuši 78 338 skatītāji, kas ir par 19,6% vairāk nekā 2011.gadā.

Siguldas kinoteātri „Lora” 2012.apmeklējuši 45 184 skatītāji, Valmieras kinoteātri „Gaisma” - 41 396 skatītāji, Ventspils kinoteātri „Rio” - 33 609 skatītāji, Rīgas kinoteātri „K.Suns” - 23 594 skatītāji, bet pārējos kinoteātros apmeklētāju skaits ir bijis mazāks par 10 000 skatītājiem, un tāds ir Talsu kinoteātris „Auseklis”, Madonas kinoteātris „Vidzeme”, Daugavpils kinoteātris „Renesanse”, Baldones kinoteātris un Ludzas kinoteātris „Latgale”.

Salīdzinājumā ar 2011.gadu pagājušajā gadā nedaudz ir pieaudzis kinoteātru digitālo ekrānu skaits, taču šis pieaugums noticis uz Rīgas kinoteātru rēķina un Latvijas reģionu kinoteātri, izņemot Daugavpili un Valmieru, joprojām nav aprīkoti ar digitālajiem ekrāniem.

Nacionālā kino centra direktore Ilze Gailīte-Holmberga jau iepriekš paudusi, ka vairumā gadījumu jaunās filmas tiek izlaistas digitālā formātā, tāpēc lielā mērā ir apdraudēta to izrādīšanas iespēja ārpus Rīgas.

Patlaban Latvijā darbojas 17 kinoteātri, no kuriem pieci atrodas Rīgā. Tie kinoteātri, kas atrodas ārpus Rīgas, nav aprīkoti ar tādu tehniku, lai spētu demonstrēt filmas digitālā formātā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti